SEX SEX SEX är definitivt ett av Stockholms intressantaste band. Sedan starten 1986 har dom envist pumpat ut sin elaka mangel-rock med ett stort underhållningsvärde inblandat. Just nu bara en trio efter keyboardmaskinisten Crumbs avhopp, men väldigt aktuella p.g.a senaste releasen: “Freaks: We who are not as others” , som nu är släppt efter en del oväntade problem.
– Omslaget försenade plattan kraftigt berättar gitarristen Claes. Tre tryckerier vägrade nämligen att trycka det. Ett tryckeri kunde tänka sig att ta sig an uppgiften – om dom fick censurera texterna!!!
En rolig detalj är att en tryckares fru fick syn på bandets fanzine “Snuffzine” som dom skickar till alla som hör av sig med beundrarpost. Damen drog slutsatsen att dessa unga män spelade in egna snuff movies och förbjöd därmed sin stramt hållne make att överhuvud taget befatta sig med SEX SEX SEX.
“Freaks: We who are not as others” består av sex spår som visar upp en tyngre inriktning musikaliskt än dom tidigare fullängdarna “Chaos in cancerland” samt “…And now the screaming starts”, varav den sistnämnda är producerad av Vasa som numera huserar i Big Money.
– Samarbetet med Vasa fungerade utmärkt. Vi vart ofta sittandes hela nätter i studion då vi samplade från diverse skräckfilmer. Det kom också senare till användning på plattan då vi lade till en del bizarra samplingar för att skapa en mörkare stämning. SEX SEX SEX medverkade också 1992 på “SCUMFUC’D – a tribute to GG Allin”.
– GG Allin är något av en husgud för oss säger Claes. Innan våra spelningar brukar vi alltid titta på en bild med GG, efter denna ritual brukar det mesta gå djävligt bra.
Närmast planerat är en split CD med USA-bandet MY 3 SCUM för det Clevelandbaserade bolaget Smoggvall Records. En Sverigeturné är nu också inplanerad – turnéstart i Ystad 30 september.
– Det blir bara Sverige den här vändan i och med att dom erbjudanden om spelningar utomlands vi har fått har visat sig vara rena förlustaffärerna för vår del. Men vi har märkt att det finns ett stort underground-intresse för oss utomlands så förr eller senare gör vi en vända utanför Sveriges gränser.
En röd tråd som går igenom alla texter är skräckfilmer som är en lika stor inspirationskälla för bandet som Misfits och Alien Sex Fiend var när SEX SEX SEX startades. Inte minst kommer det att avspeglas i dom videos som är gjorda av fotografen Thomas Vicksell till två av spåren på “Freaks…”.
Till sist, missa inte SEX SEX SEX live i höst!!! Tidigare spelningar på föregående turné har minst sagt varit spektakulära, vilket har resulterat i att bandet har blivit portförbjudna av diverse arrangörer runt om i landet.