– Nu ska vi börja på nytt. Egentligen har vi aldrig varit något. De fans som hållit fast vid oss är beundransvärda. För vi har ju faktiskt svikit dem en hel del.

Orden är Mascots. Bandet som aldrig slagit. Som har ord om sig att vara bättre än alla andra. Och som har ord om sig att vara sämre än alla andra. Hur hänger det egentligen ihop?
– Är det sant att ni tror er vara bäst?

MUSIKGYMNASIUM

– Nej, verkligen inte. Det har vi aldrig trott. Det är bara det att folk har fått för sig att vi borde vara bäst för att vi alla har gått i musikgymnasium. Men det har ingenting med Mascots att göra.

– Men på scenen, tycker ni verkligen att det låter som det ska?
– Folk har alltid trott att vi varit proffs men vi har alltid varit amatörer. Eftersom vi haft studierna att tänka på har det inte blivit någon tid över att repetera. Man kan nästan säga att de gånger vi stått på scenen det sista året har varit de gånger vi repat. Det har tyvärr fört med sig att vi varit nonchalanta mot publiken. En timme i månaden har vi ungefär haft tid att repetera nya låtar.

FRÅN BÖRJAN

– Hur skall det bli nu då?
– Nu skall vi börja om från början. Vi har redan repat intensivt ett bra tag och vill gärna sona att vi gjort fansen besvikna.
Mascots har gjort en del plattor. Men ingen har blivit någon direkt hit.

REPAT I STUDION

– Det beror väl på att vi aldrig har kunnat gå in för spelandet ordentligt. Vi har repat in låtarna direkt i studion. Dessutom har vi
aldrig haft tid att göra några uppföljare.
– Det är inte ofta man ser er på scen.

INGEN KONTAKT

– Naturligtvis inte. Vi har bara spelat på lördagarna och inte hunnit med att turnera tillräckligt mycket. Det innebär att vi inte kommit i kontakt med publiken. Något som verkligen är att beklaga.

BOFFE SJUK

Men nu skall Mascots alltså ta i med nya tag. Skolan är slut och de kan ägna all sin tid åt spelandet. Men, men… Trummisen Boffe Adolfsson ligger svårt sjuk. Stefan Ringbom, Anders Forslund och Gunnar Idering är tvungna att köra med en fast ersättare till Boffe blir frisk igen. Vilket naturligtvis är ett litet streck i räkningen. Nu, när man äntligen skulle komma igång…
Ersättare blir f. d. “Tagen” Freddie Skantze. Han skall hänga med grabbarna till Boffe är på benen igen.

TVÅ SKIVOR

Mascots var för en tid sedan innan Boffe blev sjuk, över i England och spelade in två nya skivor. En har redan släppts och den andra kommer i höst.
– Vi kommer att göra realistiska texter på våra plattor hädanefter. Vi tänker lämna de snälla Mascots bakom oss och komma med något nytt Vi kommer dock inte stå på scenen med tomtebloss i händerna.

SPANIEN

En månad i sommar skall grabbarna spela i Spanien. Och när de kommer tillbaka sätter de igång på allvar. Det fullkomligt kryllar med nya idéer i deras huvuden. Äntligen skall de bli lika bra som folk alltid fått för sig att de borde vara.