“Popa-Nisse” får augusti-premiär

Nu börjar det bli pådrag för “Dra På”, Popa-Nisse i Hasse Wallmans regi. Hasse står också för manuskriptet tillsammans med professionelle rolighetsfixaren Gits Olsson. Premiär blir det redan denna månad.

Eva Rydberg har den bärande rollen som tjejen alla popbandsmanagers blir förälskade i när hon dyker upp hos popbanden som tävlar om att komma först till en jätte-poptävling i Göteborg.

Det har varit dimma och elände så att flyget inte fungerade, och alla band, Sten & Stanley, Spotnicks, Hounds, Ola & Janglers, Lee Kings, Jerry Williams & Violents och Shanes, måste försöka ta sig dit på alla upptänkliga sätt.

IDOL-nytt har förhandstittat på filmen som faktiskt är riktigt rolig. Pop-idolerna visar sig vara bättre skådisar än man väntade sig.

Det finns massor av kändisar med i filmen för övrigt. Picko Troberg spelar playboy, Ingemar Johansson är busschaufför, Stickan Johansson och Gus Dahlström är poliser och Bosse Parnevik är alla kändisar som inte är med.

Banden har också råkat ut för festliga managers — i filmen alltså. Lee Kings har i stället för Benny Englund fått Akke Carlsson som manager, Spotnicks har Tjadden Hällström i stället för Roland Ferneborg, Ola & Janglers har Inga Gill som stand in för Olle Nordström.

Shanes manager heter vanligtvis Lennart Lindström, men i Dra På heter han Mats Bahr. Gustaf Lövås tar hand om Sten & Stanley och Jerry Williams & Violents matchas av Knatten Andersson.