Jackpots fån Göteborg har nu gett sig 17 på att “bli något” i Sverige. Tillsammans med engelska Searchers turnerade nyligen i Folkparkerna – och “sjöng ut” engelsmännen. Inte efter noter kanske, men på gehör och det riktigt ordentligt.

Jackpots har också “tät-feeling” eftersom det på sistone gått riktigt bra för dem. Överallt utom på Tio i Topp där deras “Walk Like A Man” missade listplacering efter att ha varit med bland de fem nya två veckor i rad. Båda dessa gånger var det Stockholmsjuryn som “spolade” göteborgarna.
Det senaste halvåret har varit ganska TV-fyllt för Jackpots. I tre program har de visat sig och kommer dessutom i ett Popside och en sändning från Göteborg.
I England visade det sig gå riktigt bra för dem – så bra att de skall göra ett återbesök i september. Enligt kollegorna Hounds är Jackpots Sveriges bästa popgrupp sångmässigt sett.
Man frågar sig bara varför det inte slår för dem. Eller rättare sagt: Hur lång tid kommer det att ta innan de har nått toppen?
Om Sverige är kyligt för Jackpots har det gått desto bättre för dem utomlands. Nyligen släpptes “Walk Like A Man” ut i Tyskland, Österrike, Schweiz och Belgien.
Jackpots skivor produceras av Clabbe Geijerstam från Janglers. Härförleden producerade han ytterligare fyra titlar med gruppen Bl. a. “Tossing And Turning”, en amerikansk melodi, och “Wherever You Are” som skrivits av Lasse Larsson, Bosse Linell och Conny Hagberg. Clabbe har själv skrivit “When I Whisper Your Name In The Wind” för Jackpots och Mindbenders gitarrist Eric Stewart gav grabbarna melodin “Power Of Love” när de under sin englandsturné besökte honom i hans hem i Manchester.
Under augusti jobbar grabbarna hårt med sin första LP som skall släppas i september, samtidigt som Jackpots sticker iväg på turnéer till England, Holland, Danmark och Finland.
Medlemmarna i Jackpots heter Lasse Larsson, tidigare orgelman i Streaplers. Han började i gruppen i januari i år. Lasse är 22 år gammal.
Basisten Bosse Linell är 21 och har tidigare spelat med Curt Borkmann och vikarierat i Strangers, innan han kom med i Jackpots.
21 år är också krullhårige gitarristen Lars-Erik Göransson, som har varit med sedan gruppen startade. När det gäller sång har han hand om basstämman.
Solosångaren är 20 år. Han heter Lars Berndtsson och till hans övriga meriter kan räknas ett bra fotbollskunnande.

Jackpots lustigkurre är trumslagaren Conny Hagberg, 22 år. Ett av hans mest använda skämt – speciellt under intervjuer – är att han härstammar från Gatteloubaal i Norra Ryssland och att han har sjungit i Moskvas gosskör. Fast då hette han Igor Konjowski.