HIGHLIGHT bildades i Malmö 1981 av de tre bröderna Leufvenius. Killarna har en förfader som var en stor Viking, en av de råaste och grymmaste i Skandinavium. Sture Leufvenius hette han. HIGHLIGHT tänker nu överta sin förfaders roll. De skall med sin grymma Metall ge sig ut på skövlingsstråt. Själva kallar de sin musik BARBARIAN METAL.

Medlemmarna är:
MICHAEL LEUFVENIUS: Gitarr
MAGNUS LEUFVENIUS: Sång & Bas
BRYNOLF LEUFVENIUS: Trummor

Michael är klassiskt skolad på gitarr och han är en mycket kompetent gitarrist. De har turnerat mycket tillsammans med SYRON VANES. De spelade in ett fyra låtars demoband 1983 i Malmöstudion “Potra Studio” och de har själva stått för produktionen och låtarna är skrivna av Michael och Magnus.

Children of the Brave startar med en stulen Iron Maiden öppning och du blir nog chockad när sången börjar. Vilken otroligt grym och rå röst den är helt underbar. Sen övertar någon annan sången och låten är ösig men ändå ganska melodiös, det låter mycket Silver Mountain av låten, som helhet en mycket bra låt. Rape & Plunder startar med ett skönt gung och med samma härjade röst. En tung låt en riktig KILLER men ändå stundvis melodisk. Pagans öppnar med ett ösigt tempo och med riffig och skön gitarr. Ganska bra sång och skaplig tyngd gör låten mycket bra. Pilgrims startar med instrumentalt lir Sen ökas tempot betydligt men det förekommer några onödiga breaks.

Som helhet en rent ut sagt JÄVLIGT BRA Svensk HM-Demo.