LANDLORDS
Mentality
(Virgin/EMI)
****

Det råder inget tvivel om saken — Landlords försöker låta som om de är argast och farligast i hela världen. Om de är det på allvar eller om de bara låtsas, det är det som är frågan.
Går det att vara arg och besviken på hela universum om man vuxit upp i det svenska helyllesamhället, är ung och dessutom nyss fått ett superkul skivkontrakt? Måste man vara född i ett plåtskjul och ha knarkande föräldrar för att få göra tung rockmusik?
Av någon anledning tycks diskussioner av den typen vara väldigt viktiga när superaggressiv och attitydtyngd rockmusik skall avhandlas. Låt oss lämna hela det köret. Skita i skitsnacket, helt enkelt.
Landlords är supertunga. De är superaggressiva. Att lyssna på “Mentality” är som att med betongbakfylla försöka reparera fördelardosan på bilen och samtidigt få reda på att flickvännen varit otrogen.
Visst, de är inte särskilt originella, och det är lätt att dra paralleller till andra rockband. Bortser man från det, och dessutom tycker att Ministry ger ut skivor alldeles för sällan, är Landlords alldeles utmärkta.