Downtown Clowns är ett skånskt rockband i traditionen efter Van Halen. Bandet har mött positiva recensioner i svensk press och David Bogerius blev nyfiken och fick en pratstund med sångaren Thomas Wallén.

Malmö är kanske inte känt som hårdrockens huvudstad. Det finns bara ett ställe (KB) att spela på och vill man gå på konsert och se utländska stjärnor blir det att allt som oftast bege sej till Olympen i Lund.
Detta till trots har Malmö producerat band som Nasty Idols och Bad Habits, och det nya hoppet heter Downtown Clowns. Deras självbetitlade debut har fallit många recensenter i smaken och särskilt då balladen “Reachin’ up (to touch bottom)” som också är första singeln.
— Vi måste ta det säkra kortet först och i Sverige är det en ballad, menar sångaren Thomas Wallén.
Thomas Wallén började jobba med gitarristen Patrik Larsson 1986. Fyra år senare hade de fått sällskap av basisten Jonas Reingold och trummisen Johan Folker. Tillsammans siktar de både på Sverige och utlandet.
— Det behövs för att få ihop pengarna till platta nummer två.
— Debuten skall släppas i England och Tyskland och vi har goda kontakter med ett stort förlag i Japan som vi hoppas mycket på, säger Thomas.

Lars Övergaard (DAD) mixade debuten i EMI-s studio i Köpenhamn. Musiken beskrivs av skivbolaget som “hard drivin’ rock with power” och det låter väl som en ganska bra beskrivning. Det är i alla fall omöjligt att inte bli påmind om Walléns bakgrund när man hör låtar som “Outta hand”.
— Vi hade ett van halen-coverband där jag var David Lee Roth. Vi kallade oss “Fan e’ de?” (vilket på skånska låter som Van Halen) och försökte se ut och låta precis som Van Halen. Vi fick massor av spelningar.

Downtown Clowns har bara gjort tre spelningar tillsammans men hoppas nu att skivan skall sälja så bra att det kan bli en turnésväng.
— Fördelen med att inte vara uppbackade av ett stort skivbolag är att då slipper man tidspressen. Annars måste skivan sälja direkt.
— Nu kan vi i lugn och ro sikta in oss på promotion och sådant den närmaste tiden och försöka få ihop en vettig turné med något bokningsbolag. Kanske kan vi komma ut i juli-augusti, hoppas Thomas Wallén som gjort sej ett namn som skådespelare i rockmusikalen “Carmen” vilken ledde till en roll i en uppsättning av “Läderlappen” på Stadsteatern i Malmö.
— Men det är ju rock’n’roll jag vill hålla på med.
Det tackar vi för.