BIOHAZARD
DOG EAT DOG
DOWNSET
Gino, Stockholm

Downset från Los Angeles gör det inte lätt för sej. Gruppens debutalbum kommer inte förrän i slutet av sommaren, men redan nu drar de runt Europa som förband åt Biohazard. Stockholms-spelningen visade dock att det finns all anledning att se fram emot deras fortsatta äventyr i branschen.
Downset befinner sej fortfarande i en utvecklingsfas, det framgick tydligt på Gino. De är redan mycket bra, men man inser att det ännu finns mycket som kan förbättras. Deras rage against the machine-liknande musik är intensiv och brutal, men än så länge ganska oslipad.
Dog Eat Dog visade sig vara en betydligt mer ytlig historia. Visserligen känns detta sjumannagäng mer samspelt, men de framstod samtidigt som ett band som inte kan utvecklas till något mer. Det hela bygger på en enda blåsförstärkt hardcore. Naturligtvis blev det röjigt värre, men i längden kändes det ganska trist när de vände ut och in på samma idé ett otal gånger.
Biohazard hade fördelen att vara huvudattraktion. Det var dem publiken väntade på och det var deras låtar som publiken kände till. Sådant gör naturligtvis saker och ting enklare, men man skall inte på något vis förringa deras prestationer.
Med nya plattan “State of the world address” i ryggen höjde Biohazard temperaturen mycket snabbt inne på Gino. Hårt arbete och målmedvetenhet genom åren har helt klart gett resultat. Som få andra band klarar de av att skapa omedelbar kontakt med publiken. Energin flödar och det är egentligen märkligt att deras oavbrutna frenesi aldrig känns tröttande.
Inte heller kändes deras ivriga agiterande som speciellt påträngande. I många andra fall skulle detta ständiga ventilerande av åsikter bli för mycket och få till följd att låtarna hamnade i skymundan, men inte med Biohazard. Dessa fyra brooklyn-killar har en brinnande önskan att meddela sej med och påverka sin omvärld. Det är ingenting påklistrat — bara ärlighet. Och det är säkerligen det som gör att det trots allt fungerar.