“En knäckande bra debut”, “bäst just nu” och “osannolikt välljudande”.
Omdömena gällde Crawleys debut “Addiction” (1992).
Uppsalabandet är nu aktuella med uppföljaren “Supersonic” som skall knäcka dem som inte knäcktes av förlagan.
Crawley ligger rätt i tiden och nu handlar det bara om att lyckas med marknadsföringen för deras skivbolag Soundfront i Uppsala.
— Vi har spelat in en video till låten “Wrecking crew” som är inspelad med riktig film och inte med videokameror. Den är lite rapbetonad, “joelrap” kan man kalla det (efter sångaren Joel Andersson), börjar basisten Sampo Axelsson.
Det är svårt att beskriva hur Crawley låter. Metallica, King’s X och Charlie Parker hör till bandets egna favoriter.
— Det finns så fruktansvärt mycket bra musik i dag så att man blir alldeles matt. Det är omöjligt att peka på något speciellt som har färgat av sej, menar Sampo.
— Dilemmat med “Addiction” var att bolagen som sysslar med thrash och speed metal tyckte att det lät för snällt och de andra tyckte att det var för tungt. Därför hade vi svårt att få ut den i Europa, berättar Kjell Sandberg på Soundfront som även producerat nya “Supersonic”.
— Det har tagit tid. Vi har mycket ny utrustning som ställt till en hel del problem. Mixerbordet har brunnit två gånger, en ny digital bandspelare har åkt in och ut på service och det har blivit fel på kopieringen av band, minns Kjell.
En förhoppning för 1994 är att bli nominerade med “Supersonic” för bästa skiva på Zeppelingalan.
— Jag var lite besviken att Crawley inte blev nominerade 1992. Men det får man väl svälja och bara hoppas att det går bättre i år, säger Kjell Sandberg.