Skintrade är ett tungt och aggressivt band från Stockholm med Matti Alfonzetti från Jagged Edge som sångare. Konsertarrangören Rockparty inbjöd dem till årets Hultsfredsfestival efter att ha hört tre spår från ett kommande album! David Bogerius träffade Matti Alfonzetti och gitarristen George Bravo i Stockholm.

Det var sommar 1992 och sångaren Matti Alfonzetti hade precis kommit hem till Stockholm från England. Han begav sej till rockklubben Underground och stötte på gitarristen George Bravo som behövde rätt sorts vokalist till sitt band Skintrade.
Alfonzetti drogs med till replokalen.
— Det var det bästa jag hört. Det var bara att åka, minns Matti.
Skintrade är aktuella med första singeln “Sick as a dog” och i höst kommer ett självbetitlat debutalbum.
— Vi fick skivkontrakt direkt och hittills har alla bara varit positiva till vad de hört. Det skall bli jävligt kul att få åka ut och lira våra låtar inför publik, säger George.

TUNGT — OCH MELODISKT

Skintrade består av Matti Alfonzetti på sång, gitarristerna Stefan Bergström och George Bravo, Håkan Calmroth på bas och Håkan Persson bakom trummorna.
Det låter fruktansvärt tätt och tungt om Skintrade. Aggressivt men ändå melodiskt.
— Jag hoppas verkligen att folk också skall lyssna på våra texter. Det handlar inte om “girls, girls, girls” utan mer om sinnesstämningar. Någonting är ju bevisligen fel i världen och därför blir texterna aggressiva. Det är bra att det läggs större vikt vid texterna inom hårdrocken nu än förut, säger Matti.
“Sick as a dog” har även spelats in i en spansk (!) version som rönt uppmärksamhet i Spanien.
— Jag är ju från Chile och Matti halvitalienare och kan lite spanska så vi tänkte att det var värt att prova. Det lät för jävla bra men de andra i bandet förstod ju naturligtvis inte ett enda ord. Ändå gillade de det eftersom spanska är ett så starkt språk, berättar George.
Siktet är naturligtvis inställt på utlandet men först skall Sverige erövras.
— Vi vill gärna ha alla svenska hårdrockare i ryggen först. Det är för hårdrockare vi spelar eftersom de kan ta till sej hela Skintrade och inte bara en låt på MTV. Vi har själva varit hårdrockare sedan Kiss släppte “Alive!”.

STÖD AV VANESSA WARWICK

Vanessa Warwick på Headbanger’s Ball gillade Skintrade så pass mycket att hon — då videon ännu inte var klar — spelade “Sick as a dog” illustrerad av endast en stillbild på gruppen!
— Men vi väntar oss ingen hysteri. Det är nu det hela börjar men det kan ta väldigt lång tid. Se på Metallica som nu är högsta prioritet först efter sitt femte album.