Sommaren 1981 såg jag två utomhuskonserter i Stockholm, The Jam på Gröna Lund och en tid senare Diestinct på en musikfest i Moderna Museets trädgård.
En jämförelse skulle utfalla till Diestincts fördel, dom gjorde ett väldigt starkt intryck. När denna spelning gjordes var dom mitt uppe i inspelningen av sin debut-LP, “Se men inte röra.”
Och den har fått genomgående bra recensioner, dom har medverkat i radions “Tonkraft” och har blivit allmänt omskrivna. Man plockade in en ny medlem, Cilla på keyboards. Nu i månadsskiftet skulle en ny singel spelas in och det fanns planer på att göra video.
Allt såg med andra ord ut att gå bra. Men efter deras spelning i Stockholm (på Kulturhuset) så lämnade gruppens trummis Jörgen Bergmark besked om att han tänkte sluta. Någonting som tydligen varit på gång under en tid. Utåt sett har Diestinct alltid gett ett intryck av att vara ett väldigt sammansvetsat gäng. Dom är enormt samspelta och kompletterar varandra bra. Den sista spelningen ned den här sättningen i Stockholm var på Heatwave-galan 31/1, Och den absolut sista dom gjorde var i Sundsvall den 5/2 på Musikforum, där dom faktiskt också hade gjort sin första spelning. Framtiden verkar oviss, men man ska tydligen testa en ny trummis snart.