KLÄDER OCH DROGER ÄR VIKTIGARE ÄN MUSIKEN.
DET VIKTIGA ÄR INTE ATT KUNNA SPELA… UTAN ATT SE BRA UT!?

Det är måndagkväll och vi är 20 minuter försenade till våran intervju med the Ass, Stockholms mesta kultband och största posörer. De är ändå inte där, besvikna vänder vi på klacken och går hemåt. Halvvägs ned i tuben möter vi Krippa (sångaren), halvfull, med en flaska Beyaz i handen.
– Vår nye trummis, Plutten, är och hämtar Kim Rocker, “the bassman”, de kommer straxt.
Efter 20 minuter dyker de upp och 3/4 av bandet är samlat.
– Honest H Volume (gitarr) kommer inte säger Krippa, han trodde inte på att ni skulle intervjua oss, utan att jag ljög som vanligt.

The Ass (Sveriges mesta munläder), består alltså av: Krippa, sång, Honest H Völume, gitarr, Kim Rocker, bas, och slutligen Plutten på trummor.

Vi märker rätt snart att vi tagit oss vatten över huvudet i och med denna intervju. Plutten äter oavbrutet chipspåse efter chipspåse, varvat med chokladkakor. När vi frågar Plutten vilket hans favoritband är kommer svaret blandat med chips och dregel, Faaanders… och öl. (Vi tror att han menar Johnny Thunders som svar på föregående fråga). Kim har under tiden gått bort till en telefonautomat för att ringa sin storesyrra, som Krippa är tänd på, när sen Krippa får prata med henne ställer sig Kim bredvid och börjar kissa på Knippas ben! Då tycker vi att det är dags att ta fram kameran och genast intar dom sina rockstjärne-poser.
Krippa sliter av sig överrocken och ställer sig bredbent med tummarna innanför nitbältet à 425 kr, tar se-an på sig den missförstådda rockrebellens välkända min. Kims blotta klädsel skulle få hororna på MalmskilInadsgatan att byta yrke och att få Marilyn Monroe att framstå som en riktig slampa. Plutten bara äter. Vi ler fånigt åt alltihop och Kim säger som en självklarhet, – Kläder och droger är viktigare än musiken. Tre flaskor billigt vin senare har vi hamnat på T-centralen, Krippa kallar oupphörligen Kim för byfåne, Kim ålar sig framför kameran, Plutten bara äter. Nu börjar vi starkt tvivla, Kim ligger utslagen på T-centralens golv, Krippa försöker pissa i sin vinflaska, Pluttens chips är slut så är också den här intervjun.

Vi föreslår en träff imorgon, Krippa lovar att hela bandet ska ställa upp, även Honest H.

När vi kommer dit nästa dag, så står Honest H och Plutten och väntar på oss. Plutten förklarar: Krippa och Kim kommer snart, dom dilar iväg några plattor för att få pengar till dagens sprit. Vi suckar uppgivet och bereder oss på en lång väntan. Honest H sprätter snobbigt med sin spatserkäpp. Hans arroganta och uttråkade blick döljs nästan helt av den bredbrättade maffiahatten. Han lyckas helt med rollen som mannen som sett allt, hört allt, sagt allt, och tröttnat på det mesta, (inklusive oss). Efter en timmes väntan ger vi upp och går till ett café för en intervju.

Honest H börjar: Vi vill svälta ut våra fans därför har vi bara givit dem en spelning här i Sverige, men i sommar ska vi turnera i Sverige, “det är dags att införa en ny ‘ordning’ här”, han skyndar sig att tillägga: – Men vi har haft många spelningar i utlandet, speciellt i Tyskland, där vi också haft tillfälle att repa in en helt ny show med rökbomber och raketer riktade mot publiken. Hmm, nåå för att åtegå till er första spelning? “77”

– Då spelade vi 3 låtar och en repris. Låtarna var: Ungersk hobby (2ggr), Belsen was a gas och Äggen bara öser ner. Därefter, ett gitarrsolo på 45 min.
Efter vad vi har förstått så jobbar ingen i bandet, var får ni då pengar ifrån?
Honest H. – Jag brukar dila iväg lite idolprylar till fansen, badges och halsdukar och sånt där.
Vad har ni för inställning till Rågsved, Ebba Grön och proggpunken?
“Ge dom på käften” säger Plutten upprört?
Honest – Jag tycker som Kim, vi hyllar den vackra människan, den gråa trista vardagen är ingenting att sjunga om (han citerar texten i deras egna låt “Ungersk hobby”, “When I feel big tits, I’m gonna do big hits”. Vi hatar Ebba Grön och alla gråa proggare. Livet är sex, drugs and rock ‘n’ roll.
– Vilka är era förebilder?
Honest: Sweet, T Rex, Dolls.
Honest vill avsluta intervjun för att det är stängningsdags på systemet. På vägen dit träffar vi på Kim och Krippa med famnarna fulla av sprit. Vi samlar ihop dem till ett gruppfoto och poserna flödar. Därefter lämnar vi bandet som pratat sig till världsberömmelse (i alla fall i Stockholm… nåja, i alla fall bland polarna).

Fotnot: alldeles före pressläggningen meddelas det från The Ass att Plutten fått sparken. Plutten fick vara med bara för att han fått lön, och nu hade lönen tagit slut.