Jarlateatern

Kvällen inledning var Crash, ett för mig okänt band. Bassisten presenterade låtarna på engelska och gitarristen sa på svenska att detta var deras första gig. När de spelade var Jarla inte ens halvfullt, men Crash fick ändå applåder åt sin lite tjatiga rock som var bra i början, men inte värd något extranummer som de inte heller fick.

Andra bandet in var Hälp, tidigare Help, men gruppen har börjat sjunga på svenska och det är förklaringen till ä:t i Hälp.
Gruppen spelar poppig new wave och de är både roliga och bra att se. Hälp medverkar med två låtar på samlingsplattan “Let it out” tillsammans med B-films, Directors, Modesty Blaise samt kvällens tredje band, Date X.

Nu var det nästan fullt på Jarla och med Date X på scenen blev det en härlig stämning, Lite seg sångare, men vilket drag: De spelar någon slags hårdrocksnew-wave.

Kvällens höjdpunkt var ändå Chatterbox med sin dystra, mäktiga musik. När man lyssnat in sig på Chatterbox så är de suveräna och det finns mycket att lyssna på i deras musik.

En bra kväll på Jarla, men Modesty Blaise, som skulle Ha spelat, uteblev av okänd anledning.