Musiken som gör så att dödskylan sakta men säkert fortplantar sig från scenen ut i publiken.

Chatterbox, stockholmsbandet som spelat ihop i knappt två år, gjorde sin första spelning på musikverket under namnet Deathtrip och bara spelade Pistolslåtar.

Chatterbox har två singlar bakom sig, medverkat på en samlings-LP sam heter “Let it out vol 2” och nu ligger alltså deras debut-LP “Europop” ute på diskarna sedan ett par veckor tillbaka. Europop spelades in på två veckor och mixades på bara två dagar, vilket kanske är orsaken till den dåliga produktionen.
Musiken är väldigt originell, de spelar en slags dyster och depressiv new wave med mycket ekon och effekter, Det är ingen musik som fastnar första gången man lägger på plattan.

– Vad handlar texterna om?
Matte: I första hand så skriver vi texter som passar till musiken. Vi har inget budskap i våra texter, men ibland handlar de ändå om viktiga saker. Alla i bandet skriver texter, men musiken gör hela bandet tillsammans.

– Vad har ni för framtidsplaner?
Matte: Vi ska försöka lansera oss utomlands, vi har kontakt med en del länder på kontinenten. Holland och Frankrike t ex håller vi på att förhandla med. Vi planerar också att byta skivbolag, ett par stora är på gång. Adventure, vårt nuvarande skivbolag, har för små resurser, de har inte ens råd att göra reklam för LP:n, och Billy Madden är inte den bästa producent man kan tänka sig. I maj kommer vi förhoppningsvis ut med en ny singel och låtarna blir förmodligen “Reaction” och “King and desperate men”, vilken är en dikt från 1500-talet som vi hittade i en bok och satte musik till.

– Var spelar ni för det mesta och vad har ni för slags publik?
Janne: Hittills har det blivit mest i Stockholm, men vi har även varit ute i landet och spelat sådär en tio gånger kanske. Det är väldigt blandad publik på våra konserter och det är bra för vi vill nå ut till en bred publik.

– Hur reagerar publiken ute i landet på eran musik?
Janne: De verkar mest förvånade, de brukar bara stå och glo och verkar inte veta vad de ska tycka.

Chatterbox är alltså: Janne Lunberg, sång och gitarr, Matte “Marshall” Persson, bas, Hocky, sång och gitarr samt Uffe Erlandson på trummor. Avslutningsvis kan tilläggas att alla i bandet har en bred musiksmak, Janne är dessutom Cure-fanatiker.