Hanging Around mag. intervju del II med Stockholm trion Sex Sex Sex, som är ett av vårt avlånga lands mest spännande och intressantaste banden inom gore/splatter scenen, som behärskar musik från hip-hop till punkabilly. Del I av intervjun finner ni i förra nummret (#4) av blaskan.
Welcome to the nightmare of SEX SEX SEX:

Ni har ju givet ut en hel del på vinyl, video o.s.v. Finansierar ni det hela själva eller har ni något bolag på gång?
Vi pröjsar det mesta själva, då gäller det att ha god kontakt med branschfolk så att man kan göra svarta affärer, det händer även att rika vänner ställer upp med kontanter, man kan också ge folk ett anbud dom inte kan tacka nej till…
Är ni ofta ute och spelar?
Inte så ofta vi skulle vilja, på senare tid har vi knappt spelat live alls utan suttit i studion och pulat med de nya låtar.
Hur många ex. tryckte ni upp den nya lp’n “…and now the screaming starts!” i, och har ni schysst marknadsföring?
Första upplagan är på 2500 ex. och för stålarna vi tjänar på dessa pressar vi upp efter förfrågan, distributionen sköter House Of Kicks Records och plattan finns i välsorterade skivaffärer. Marknadsföringen sköter vi själva, om vi orkar.
Hur kommer ni på era sångtexter?
De är självupplevda, ofta skriver JJ texterna i studion strax innan de sjungs.
Känner ni någon samhörighet med något band här i Sverige, vilka?
Det finns inga svenska grupper i vår genre, fast vi lyssnar gärna på grupper som Leather Nun, Nomads och In The Colonnades.
Hur lång är en show med er och vad kostar ni att hyra?
Vi har kört allt mellan 1,5 till 14 låtar beroende på publikresponsen och vårat eget alkohol/drog intag. För Sverige spelningar tar vi 3000 spänn + resor, kost & logi. Åker vi längre bort tar vi förstås mer betalt.
Berätta lite om era videos, produktion, teknik o.s.v.
Stiff, Cold & Blue videon filmades med super VHS oktober ’89 av video konstnären Peter Clevö och redigerades året därefter på sveriges television av Jenny Julén, nya videon The Dawn Of The Dead är filmad med Betacam av olika udda individer vid olika platser och tidpunkter, redigerad av Anne och på T.V. Stockholm ’91. Båda vidoesarna är producerade av Damien och Decay.
Har ni något kriminalregister?
JJ är stämplad som “allmänfarlig” av polisen samt att han suttit häktad i Finland, på Gotland och ett gäng gånger i Stockholm.
Jobbar ni vid sidan om bandet?
Damien är postiljon, JJ f.n. gigolo och Skinny rattar sop-pråm i Stockholm skärgård.
Har ni något drömspelställe?
Alla ställen Glen Danzig spelat är våra drömspelställen, där UB 40 spelat sätter vi inte vår fot.
Tre saker ni skulle vilja ha med er på en öde ö! Marchmellews, ett sexpack och Linnea Quigley.
Några ni skulle vilja se dingla i ändan på ett rep?
Häng alla dem som är för ALL slags censur och gränser. Häng dem högt!
Spenderade ni lång tid i studion till er nya lp och vilken studio var ni i?
Att spela in tar inte så värst lång tid, det är mixningen och finputsningen av materialet som tar tid, vi spelade in “…and now the screaming starts!” i en och samma studio (Peer Music Studio) i Stockholm till skillnad från lp’n “Chaos in cancerland” som spelades in i fyra olika studios, men vi lyckas inte hitta något riktigt skivbolag, då vi är alldeles för vidriga för dem.
Berätta Sex Sex Sex historia.
Det var en gång fyra odrägliga slynglar som ville ha rikedom, ära, makt och ett harem av kåta villiga brudar. Snabbaste sättet var att bilda ett rockband: JJ Decay bas/sång, Damien: gtr/sång, Fury: gtr och Reverend Greenfield: trummor. Började intensivt repa våren ’86 på Funhouse, en villa i en stockholmförort som var konsert/festlokal innan det sanna ryktet om knark och prostitution nådde myndigheterna som rev kåken sommaren ’87. Då hade Sex Sex Sex genomgått ett tiotal märkliga uppsättningar (varav Skinny ingick i ett par innan han la av p.g.a. sitt soloprojekt “Basic Aircraft”) med JJ Decay och Damien som stomme. Spelade in debut singeln med trummisen Mangan (som senare träffade gud en natt i sitt vardagsrum och sen dess är frälst, så vitt vi vet) som spelar på två spår på vår debut lp. Sex Sex Sex fixade ny replokal (som de sedemera blev sparkade från p.g.a. att dom drog dit råttor och kackerlackor och andra skadedjur) och Skinny togs till nåder hösten ’87 (efter JJ’s och Damiens två-manna projekt “Playback Bullshit Tour ’87, med förinspelade trummor och synthar på rullband). Sex Sex Sex har sen dess hållt den uppsättningen och repar numera i Skinnys villa fast det då och då knakar i fogarna p.g.a. diverse missbruk.
Är ni självlärda på era instrument?
Ja, vi är självlärda, JJ är ingen Pavarotti, Damien ingen Hendrix och Skinny ingen Alan Wilder, men vi föredrar att lyssna på oss själva istället för feta freds hippie bögar.
Ska ni ta in en trummis nu istället för Skinny eller en ny synthnisse?
Det stämmer att Skinny antingen ska bytas ut, eventuellt blir det en ny synthare som har lirat med “Black Paul” som ersätter Skinny, eller att Skinny blir kvar och att vi kör med två synthare. Time will tell. Att hitta en bra trummis i Stockholm verkar praktiskt taget omöjligt, vi har testat ett gäng men ingen dög, så det blir nog maskiner i fortsättningen också. Vi har även planer på att utöka med en extra gitarrist så småningom.
Kör ni några schyssta covers live, vilka?
Dom covers vi repat in som kanske kommer på repertoaren är: 1969 (Iggy Pop), All women are bad (Cramps), All hell breaks loose (Misfits) och Scars on my body/scars on my flick (G Allin)…
När får vi se Sex Sex Sex på Nordic Channel?
Vi jobbar på det, svårt att säga när, men dom pumpar våra videos på T.V. Stockholm (Sthlm. lokalkanalen) som även i en snar framtid gör en live intervju med oss.
Kommer det många groupies på era gigs?
Tjejerna brukar vara i majoritet på Sthlm’s-gigen (måste bero på att JJ brukar strippa) annars är det väl ca. hälften av fansen som är brudar, vad vi har förstått, men vi fattar ju å andra sidan inte så mycket när vi är ute på turné-spelningar. Groupies kommer, groupies går, aldrig en bristvara…
Har ni några husdjur, förutom flatlöss, he he?
Damien har två heltokiga helveteskattor, Skinny har lössen och JJ har fullt upp med att passa sig själv, men önskar sig en gam. JJ har haft silverfiskar, räknas det?
Lägger ni ner mycket arbete på varje låt?
Vi bearbetar låtidéer efter behov, en låt kan bli till på en dag om den känns rätt medan en annan kan ta månader att göra färdig.
Skickar ni runt mycket material till radiostationer, tidningar, bolag o.dyl.? Hur är responsen?
Vi är ju så jävla lata att vi inte orkar hålla på, men nu har vi gjort en kraftansträngning i samband med nya singeln och skickat iväg den till radioprogram och tidskrifter, “The Dawn Of The Dead” videon ska vi skicka till MTV, Super Channel och andra intressanta tv stationer. Skivbolag har vi aldrig någonsin nåt till överhuvudtaget, men det gör vi nog i sinom tid. Vi har blivit spelade på radion, mestadels fått hyggliga recensioner i blaskorna, blivit visade på lokal tv och arrangörerna ringer upp oss angående spelningar så responsen är o.k. Å andra sidan skiter vi fullständigt i vad folk tycker om oss, skulle vi spela för att vara folk till lags så skulle vi lagt av för länge sen.
Största inspirationskällorna till er musik?
Inspiration får vi från allt bizzart, mestdels från splatterfilmer, serial killers, slemmiga nyhets program där inälvorna skvätter och blodet sprutar, våldspornografi och favoritgrupper/artister som: Misfits, Cramps, Danzig, GG Allin, Pop Will Eat Itself, Alien Sex Fiend, Lords Of The New Church, Sisters Of Mercy, Ramones, Black Flag och minst tusen artister/grupper till…
Älskar era föräldrar er?
Hatar dom oss inte? Skinny har föresten inga, han är en amöba, men säg inget till honom…

Jahapp, så här lämnar vi dessa sköna killar åt sitt djävulska öde. Får ni chansen någon gång att kolla in dem på någon spelning? Så Tveka Inte! De är mycket sevärda och effektfulla live! Intresserade av deras produktioner? Kolla in på Hörvärt & Sevärt sidorna och läs om deras imponerande utgåvor. Det vore kul om vi kunde få deras samlade mästerverk i en CD box, som vi kunde frossa i, på sömnlösa nätter eller som inspiration då allt känns för djävligt och lyssna på några som har det ännu värre eller att spela högt på fester och klubbar/discos.
Check ’em out guys & dolls and get some kicks!!!

Vill ni fråga något? Eller bra få utlopp för erat hat skriver ni till: Sex Sex Sex Cannibal Club c/o Jern, Blodboksgränd 12, 162 42 Vällingby. SWEDEN.