De gamla svenska hardcore hjältarna i Anti Cimex har en ny lp ute och vi tycker det är dax att de gästar oss på ett par sidor i ditt favorit (?) fanzine. Anti Cimex består idag till 2/4 av de numera insomnade Black Uniforms från Malmö. Nu över till den öppenhjärtade och ärliga intervjun.

Berätta oss Anti Cimex livs historia (tjöta).
Va f-n, det borde du berätta? En kort story i så fall. 1981 starta A.C. med högsäte Mariestad/Skövde, numera hemmahörande i Göteborg. Sättningen har ändrat sig lika mycket som bandet bytt skivbolag, men efter en packe skivor och konserter så består Cimex idag av Freke och Charlie (från original uppsättningen) på sång resp. trummor. Sen ’89 har Cliff (Moderat Likvidation, Black Uniforms) vart me’ och lirat gura, ’91 kom Lefty (Uniforms) me’ på bas. Me’ denna sättningen har vi gjort en 12-låtars studio inspelning. För denna senaste lp/cd har oxå släppt en live ep med 3 låtar (Fucked In Finland) i blå vinyl i limited ed. 1000 ex. och slutsåld efter en månad, inspelad live i Finland 92 + att vi råka hamna på en samlings cd me’ en packe rövband, men den vet vi egentligen inget om.
Hur kom det sig att Cliff blev fotomodell för reklam att lämna in begagnade batterier i pressen?
Detta är ju asgammalt eller? Dom skulle ha använt en polare egentligen, men han blev skallig, så det ville de inte, så han tipsade dom om mig i stället, för jag hade/har gjort liknande saker innan för feta sedlar, så jag fick 2000 papp för 20 minuters foto session nere på stan… Sen söp jag till… Sen ville dom göra samma pryl till TV’s anslagstavlan, men det sket jag i för dom ändrade i fotot i tidningarna, på min jacka stod det “Kill your baby” (låt av Chaos U.K. remember?), men fotograf snubben skrev dit “Don’t” ovanför och det passade sig inte tyckte jag och hela Sveriges nations, så vi strejkade direkt och jag blev rikspunk idol på kuppen.
Berätta historien om när Absolut Vodka skulle stämma er för att ni mer el mindre snodde deras logotyp till er cd “Absolut Country of Sweden Anti Cimex”. Klarade ni er eller?
Jo, vi klarade oss, men oss hade det inte hänt nått ändå, möjligtvis hade CBR pröjsa och skit. Men jag tror det löste sig genom att andra pressen av plattan skulle ha annat omslag, men eftersom 1:a pressen var så stor så tog det nog lite tid innan det kommer nåt annat cover, va f-n vet vi?
Hört några klagomål från firman Anti Cimex?
Dom hade oxå kontaktat CBR och undrat vad vi var för filurer, men CBR försäkrade dom att vi minsann var skötsamma och inte slog sönder hotell och drog svarta rubriker över deras namn, sen hade dom styrelse möte om det, men hörde aldrig av sig så A.C. fick heta A.C. Namnet tog vi förresten av att vi hade råttor och annan ohyra i vår replokal när vi startade hela “cirkusen”…
Var har ni er bas nu? i GBG eller?
Basen är nog här i GBG, men en av medlemmarna bor i Mariestad och vi andra i Göteborg, men Cliff bor även i Malmö emellanåt och eftersom han sköter korrespondensen med pressen så utger vi Malmö adressen, för här uppe flyttar man omkring hela tiden.
Zigenar pack! Har ni en schysst renlokal?
Nä, det har vi inte haft de senaste 10 åren… Vi repar bara inför gig, turnéer och skivinspelningar, det låter jävligt skadat och det e’ precis va det e’, men som nu inför skivinspelningen så hade jag typ 10-12 låtar inspelade på tape med gitarr, så skickar jag dom + texter till Freke i Mariestad och så går vi igenom dem per telefon i omgångar. Samtidigt, ca. 1 månad innan vi ska in i studion så lånar vi en lokal och repar ett par ggr i veckan utan sång, sen dyker Freke upp och sjunger dom två sista repen innan inspelningen. Innan Finlands turnén i vintras så repade vi 3-5 ggr (ett rep med sång) och innan dess hade vi inte repat på, ett år… Man kan ju inte säga att vi repar ihjäl oss precis…
Är ni ofta ute och spelar?
Sen “Absolut…” lp’n/cd’n släpptes ’90 och fram till febr. 92 så har vi gjort ca. 12-13 gig varav 6 är gjorda i Finland , vilket inte är så mycket, vi har ju haft tjockt med förfrågningar, många har kommit fel i planerna, varit underbetalda och plus att vi inte har haft någon skiva ute, så det är inte så – jävla kul… Bästa och mesta publiken har vart i Fagersta och Helsinke/Soumi.
Hur mycket kosta det att “hyra” er?
5000:- + käk och logi. Är det fler än en spelning det gäller kan priset diskuteras… Ska vi långt upp i Norrland, typ Kiruna och andra igloo ställen kostar vi det dubbla.
Har ni ett skivbolag eller finansierar ni era plattor själva?
Det har varit tider utan bolag, t. ex. ’81 då “Anarkist Attack” (1:a plattan) betalades av egna stålar, sen dess har det funnits bolag, mer eller mindre seriösa… I somras ’92 skrev vi kontrakt för vinyl Japan Dicipline, som ska släppa lp’n/cd’n “Scandinavian Jawbreaker” i febr. ’93. Om de är seriösa vet man aldrig men dom verkar ha asbra distribution runtom, typ USA, U.K, Tyskland… Andra band på deras etikett är Extreme Noise Terror och Doom, så det är inget jävla Asta Kask bolag. Det ända vi finansierar själva är fax kostnaderna till Nippon och knappt det.
Flax! Avslöja era tidigare utgåvor och hur många ex. de har sålt.
Anarkist attack – ep (vet ej vad den sålt, finns ej att tillgå, men har pressats som bootleg i U.K.) originalet kan man få pröjsa upp till 300:- för.
Raped Ass – ep, ’83 (vet ej heller hur mycket denna såldes innan matpriserna sprack, kanske 2-3000, kostar nog att köpa idag).
Victims Of a Bombraid – ep, ’84, denna har gått att återpressa fram tills nu, kanske mellan 3-5000, kan fortfarande köpas för 25:- skulle jag tro.
Painkiller – mlp, ’86 (utgiven i England 5-6000 minst) finns nu även på Absolut cd’n som extra bonus låtar.
Absolut Country Of Sweden – lp/cd, ’90. mellan 5-7000, finns fortfarande (CBR).
Fucked In Finland – live ’92, 1000 ex. tryckta, slut såld.
Berätta något kul resp. tråkigt som hänt under nå’t gig ni har haft.
Tråkigt var det när vi skulle lira tillsammans med Doll Squad, vår dåvarande basist var så bränd att han hellre sparkade på trummorna än att spela, Charlie fick nita han, sen fick han lämna bandet. Kul har vi väl på alla spelningar, mer eller mindre, kul som f-n hade i alla fall jag (Cliff) på Färjenäs festivalen sommaren ’91, hade hällt i mej 2 helor Marinella och en massa tjack, kunde inte lira en ton, stod bara och tuggade och gned guran mot mick stativet, fan, vart vaken i 3 dygn…
Har ni något kriminal register?
Mer el. mindre, No Details…
Huuh! Får ni bra respons på Anti Cimex annars?
Det kommer i perioder, vi går som följetong i “Sika Äpara” finn-zine från Eskilstuna.
Har ni husdjur?
Jepp, finnar, vi e’ vegeterriers, inte f-n.
Funderat på att testa med någon körtjej eller så i A.C.?
Va f-n snackar du du om? Vi tänkte använda en tjej på en låt på nya lp’n, men det sket sig… Vi drack H.B. och sjöng själva…
Säg er favorit…
a: drink, b: drog, c: öl, d: författare, e: bok, f: artist, g: skiva, h: film.
A: Lefty: teqila sunrise i enliters bägare, Charlie: finlandia med is, Freke: explorer med vicks blå, Cliff: explorer me’ baileys.
B: Cannabis i äpple (Lefty), grovsnus (Charlie), hackat röda lacket med blomster puder (Freke), bensin ånger och amfetamin (Cliff).
C: starköl (alla), mörk dart (Lefty).
D: A. Lindgren (Lefty), Jan Guillou (Freke), Nikanor Tetralogen och Bret Easton Ellis (Charlie), Dennis Wheatley (Cliff).
E: Bröderna Lejonhjärta, speciellt när Jonathan dör (Lefty), nån agent Hamilton (Freke), American Psycho (Charlie), Satans Utsände och Satanic Bible av Le Vey (Cliff)
F: Ronny Atskins och Ronnie James Dio (Lefty), Chaos U.K. och Disorder (Charlie), Chaos U.K., GG Allin, Dischange (Freke), Perukers, Discharge (Cliff).
G: Megadeath countdown to ext… (Lefty), Chaos U.K./Raw Noise split lp (Charlie), GG Allin Gimmie some head ep + Extreme Noise Terror – Phone-Phobia lp + allt med Chaos U.K. (Freke), Discharged saml. lp + Perukers – Protest n’ Survive (Cliff).
H: Waynes World (Lefty), Henry en massmördare (oklippt), Cape Fear (Charlie), Omen 1, bara för Gregory Pecks medverkan och Kaninmannen av Stig Larsson (Freke), Cape Fear, Bad Taste, Beyond (Cliff).
Knegar ni något? Väldigt liten risk, ibland, sällan, just nu ingen.
Är ni aktiva med något annat förutom med musiken?
Krökar… förutom det söker jag bostad i centrala GBG, bara för att ta del av det omöjliga.
Nöjda med försäljningen av era plattor?
Om vi säger så här, många HC band i Sverige e’ glada om de säljer 1000 ex. av en lp, vi e’ glada om vi säljer 5000 ex. av en lp, vilket hittills har gått, men det är löjligt lite, med tanke på hur bristande distributionen varit. Me’ ett fungerande distr. nät i t. ex. U.K, Tyskland, USA, Nederländerna etc. borde vi minst tredubbla siffrorna, vi får se om nåt går som det ska denna gången. Förra gången (Absolut CD-n) sålde vi 5000 utan p.r. va’ fan säljer vi då med p.r.
Spelar ni ute ofta?
Det är nästan omöjligt att svara på, väldigt sällan hittills, det räcker med att spela 1-3 ggr./år i Sverige, vi satsar nog lite mer på att komma ut och spela utanför Sverige, men vi satsar egentligen ingenting.
Vad går mest på era stereoapparater just nu?
Det har ju inte kommit så mycket nytt/bra på länge så det blir oftast gammalt men bra typ Bathory, Celtic frost, Chaos U.K, Discharge.
Hur känns det att bli kallade “Swedens leadest hardcore band”?
Den här frågan har vi fått ett par ggr. innan och det finns väl inget svar på de, nå-n j-vla belöning ska man väl ha om man som Anti Cimex existerat i över 10 år utan att vika en tum.
Kör ni några schysta covers?
Vad jag vet har Cimex aldrig lirat en cover, inte offentligt i alla fall och lär nog inte göra det ännu på ett tag. Det var nån snorig fittig “Fagersta bo” som gick ut med annonser om att vi skulle medverka på en saml. lp med Discharge covers. Va-fan, då kunde vi lika gärna lira covers på oss själva. Fittvekling, vi fick hota han med stryk…
Läser ni fanzines något? Behövs de?
Det finns ju inte så många längre, det ända jag kommer på är Sikaägära som har 2 nummer bakom sig. M.R.R. e’ ju som den e’, halva skiten insändare o propaganda. Vart f-n tog Träsket Glöder, Bubbelbad och Profit Blaskan av. Klart dom behövs, de’ e’ ju skitball och peta i…
Får ni många “groupies”?
Det kan vi ju inte när vi knappt lirar ute och sen har alla mer eller mindre fasta förhållanden, förutom Lefty som pippar vilt.
Har någon i bandet blivit pappa ännu?
Charlie e’ far till två tomtar (Lasse 4 år och Per 5 månader) och Lefty har en dotter (Jossi 2 år), kan oxå tillägga att det är 10 års skillnad mellan Charlie och Lotta.
Någon ni kanske vill hälsa till som kanske läser detta senare?
Ubbe! Va f-n la ni ner No Solution för??? Finns det någon punkrockare i Khmn? Blackskins? John o Rigo i Perukers, värsting Nit, Spike N’ Leather Råpunkband, Finn-Fan, Lasse lurig.
Festar Cimex något?
Ofta, ibland när vi har kulor, ibland inte alls…
Gillar ni några band i death metal vågen?
Jo där finns en del goda band, Entombed, At The Gates, Deicide. Men det dök upp lite för många band, men där kommer nog att sållas en del snart. Det börjar bli lite väl mättat nu…
Något speciellt ni skulle vilja bli “förhörda” om?
Inte en ända liten fickpingis gick till en enda salt chans till det. Svar: nej, jo det kommer en live video och en live cd ut i mars (93) på CBR plus att vi säljer coola Anti Cimex T-shirts med olika motiv genom MB Management.

Jaha så här lämnar vi Anti Cimex, kan bara säga checka in dem om de är i närheten av din stad och spelar. Det är de värda. Garanterat RÅÖS!!!

For just some bullshit etc. contact Cliff (the guitar man) Lundberg, Limhamsväg 12B, 217 59 Malmö. Sweden.