Om någon av något konstigt skäl inte skulle se vad som står här ovan kan jag säga att det står TASKIT DRAG. Taskit Drag är ett fanzine ifrån Ljung som görs utav Jimmy Blom. Och det är också Jimmy Blom sam har svarat på min intervju. Så var så goda att läsa. Hoppsan jag glömde en sak som måste tilläggas och det är att Jimmy får hjälp med fanzinet utav Tomas också. Så där nu börjar intervjun.

Berätta om ditt liv ingen förbannad livskurva bara!! (sån som dom har i Expressen).
Jag är en tjugoårig kille sam gillar punk, någon brud frågade mig i helgen varför punk är så jävlar bra, det är musiken och dylikt. Gör tidningen Taskit Drag som kommit ut med 4 nummer, lirar i Nordic Tribe och lite med soloprojektet Human Disadster (fd Jimpan’s Hönsgård), gillar öl. Mitt liv är väl i stort sätt punken, i övrigt ska dom väl hjälpa mig och fixa jobb, så när ni läser detta kanske jag jobbar (det ni).

Var ligger Ljung, ligger det i Norge?
Trevligt att få svara på denna fråga på Norges nationaldag 17 maj, men så vitt jag vet ligger väl Ljung någonstans i landet Sverige, ja något exaktare för er betongbarn i Västergötland. (Efter ett tags letande i kartboken där hemma kan jag bekräfta att Ljung ligger faktiskt i Sverige, några mil utanför Göteborg för att vara exaktare /red)

Är din farfar snäll och ger dig Julklappar på sommaren?
Nä, du, men din kanske är så blåst (nej, då det är han inte /red), min är död.

Du har ju fanzinet Taskit Drag, berätta lite för dom som inte vet nåt om det.
Det började väl 1991 på sommaren när jag fått på några Färjenäszines (Blommor och Träsket Glöder), jag blev hel tänd och beslöt mig genast för att göra något liknande själv. Resultatet kom i januari 1992 och hette Bööööööz nr 1, askalskaosblaska som är helt slut. Den blev väl inte så jävla bra, bytte sen namn till Taskit Drag och det blev väl sådär en 76,37% bättre. Sedan dess har många kommit med kommentarer som att det blivit bättre och bättre för varje nummer, och det är ju ganska positivt. Nu när nr 4 kom ut i april 1993 så blev namnet Taskit Drag, och så förblir det. Trean och fyran finns i skrivandets stund lite varstans hos återförsäljare, kostar en tia/styck, bara att köpa om du diggar en blandning av artiklar, intervjuer, recensioner och dylikt… nytt nummer har beräknats till årsskiftet 93/94, skicka recensionsbart grejs!!

Är ett fanzine utan artiklar skit?
Syftar du på artikeln i nr 3 så är det Tonas som har skrivit den, många har hållit med honom om detta att ett fanzine mestadels bara innehåller en jävla massa intervjuer. Men jag kan ju lika gärna läsa ett zine med bara intervjuer, fast det är ju helt klart mycket roligare och bättre med lite kompromiss i och med intervjuer/artiklar hälften/hälften.

Du spelar ju i ett band vid namn NORDIC TRIBE, berätta är ni seriösa med er sak?
Vi är en trio med drag bestående utav: Jari – sång och gitarr, Jimpan – bas och Ragge – trumnor. Vi har hållit på sedan 10 november 1992 och hette i början Krystvärkar, Staffan på Krama Varandra fick väl med några utav våra första låtar på en kassett, dom blir nog en raritet ska du se (ha, ha). Då i början så riktade vi väl in oss på rak och enkel punk, men 1993 blev det mer käng i det hela, vi kör väl mest käng nu men även vanlig enkel punk (inge trall, Jari hatar trall). Vi repar inte så ofta numera, vi borde ha några låtar ni kan få inspelade om ni skickar tomband + 2 frimärken, och seriösa det är vi säkert, iallafall med våran sak.

Är gummistövlar en ny fransk huvudbonad?
Gummistövlar borde icke vara någon fransk huvudbonad, varpå det på foten använts i mången härrans år. Men mången underliga små moden har di allt minsann dom där, så det skulle inte förvåna mig om det så nu är.

Vad har du för uppfattning om Häng Me’?
Med rätt distribution kan det det bli en klassiker, i vilket fall blir den nog kult iallafall, ska bli väldigt intressant att få se resultatet minsann. (öööhh, hörödudu jag blir smickrad, men sorgligt nog blir nog inte denna blaska varken kult eller nån klassiker. Men tack för de orden /red)

Är Tomas din brorsa?
Ja det är han minsann, och även medarbetare på Taskit Drag om någon vilsen inte uppfattat det. Han har förövrigt flyttat tillbaks till Oskarshamn nu, får väl åka dit nångång i sommar och kolla in deras nya plejs plus festa (inte supa alltså, morsan och hennes snubbe blir så jobbiga då när man kommer hem sketkanon).

Tycker du det är svindyrt med färgband?
Ja, det kunde ju ha varit billigare, men dom jag har nu har jag snott, så det blev ju inte så dyrt. Nu gäller det bara att inte Tomas lånar någon maskin när han kommer hit nästa gång (jag har två stycken föresten), sist han gjorde det så förstörde han ju färgbandet. Och sen är det väl bäst att jag tillägger att jag inte kan sno färgband åt andra redaktörer, jag passade på när jag ändå skulle sluta på ett jobb.

Vem var det som var bäst?
När?, Var?, Hur? Eller varför och vilken? Det beror ju på liksom, fan det här var den klurigaste frågan på hela intervjun… fan det är kört, inget att hämta här, bäst att fly…

Skulle anarki funka?
Nädu, inte i detta samhälle av idag inte, tror jag verkligen inte. I mindre grupper kan det ju få råda, då det kan fungera.

Bamse?
En trevlig nalle som käkar honung och blir jätte stark, några nummer har man ju läst i sina yngre dar (tralala).

Vem skulle du helst vilja hänga?
Vet inte, det finns så jävlar många som skulle behövas hängas ju. Saddam Hussein för i helvete, och så strimlar man hans task långsamt med en slö kniv, tja det vore nåt det…

Är detta en skit eller suverän intervju?
Skit är den ju inte, suverän vette fan. Men det är ju alltid kul att någon gillar det man gör så pass mycket så att man får äran att svara på en intervju, så vafan spelar det för roll i våran pjäs? (döhh, vilken pjäs?, Hamlet, Fantomen på operan, Trollflöjten, ähh, jag ger upp vilken pjäs? /red)

Något att tillägga?
Tack för att jag fick svara på en intervju från dig du, det kan nog bli kul och se vad det kan tänkas bli… jo, jo, minsann. Nu fick jag inte se Färjenäs festivalen 1991 bara för det här, men vafan det gör jag väl nån annan dag då i stället, det är nog ordnat nu ska du se. Vill någon fördjupa sig i min värld eller av någon annan anledning ha kontakt med mig, jåmän dö kan ni skrifva till denna adress:

Jimmy Blom
Melltorp
520 30 Ljung

Ja, tack då Jimpa. Det vart faktiskt en väldigt roande intervju. Och alla borde ha något nummer utav Taskit Drag i sin bokhylla, så ta nu och köp 4:an så blir Jimmy både rikare och gladare. Det var allt, tack för mig.