Efter att ha hört Mental Härdsmältas demo “Barndomsminnen” skickade jag genast en förfrågan till deras sångare Henka Sunvisson, om inte han skulle vilja skriva ner lite fakta om dom. Och snäll som han är gjorde han det. Så börja läs!

Mental Härdsmälta det är vi… och vi spelar svensk punk på svenska? Och vi kommer från Skinnskatteberg och är absolut inte rasister eller något liknande. (om man är tjock kan man banta med bananer… det kallas banan banta… Rille vill va tjock för han tycker det är häftigt, men han är inte det, tjock alltså)
Punk är punk och kommer nog alltid att vara det… men jag har en kompis som har en blå liten väska som det står heavy metal på… jag har för mej att det står Alice Cooper på den oxå… men han är snäll för det mesta… för han hjälper mig att skriva mitt oseriösa zine KONSÄÄRV… Mental Härdsmälta har funnits i ca 2 å 1/2 år. (sen november -90) Men vi har skiftat lite medlemmar sen starten. Det är bara jag och Rille som va med från starten, sen kom Stefan… sist Tompa. (2 kilo bananer är inte så jävla mycket om man tänker på att skalen är ganska tunga)
Det har varit inbrott i våran replokal för några veckor sen… då snodde dom våran Läsk-kassa och i den låg våran studie cirkel… jävla skit… bara för det ska vi börja spela Whitesnake inspirerad hårdrock och jag ska börja kalla mej för Dee Snaider. Och sminka mej i ansiktet så det ser ut som jag har varit död sen förra veckan. Nä då vi ska fortsätta spela punk, men mera hc influerad punk, mycket mera gitarr slingor och liknande. Vi medverkar också på Really Fast 8 med två nya låtar: “Andras vilja” och en kort låt som heter “Sommar”. Dom är inspelade i en studio, så dom har fått bättre ljud. Ny demo kommer också strax, i maj kanske eller senare… det blir väl ca 10 låtar på den. Och den kommer antagligen att heta “APROPÅ VADÅ” kommer att kosta 20 spänn + porto… demos ska kosta 20 spänn… det tycker jag är ett lagom pris. Och så har vi t-shirts som vi säljer för 70 spänn + porto.
(förra sommaren hittade vi en död gubbe på baksidan av vår replokal)

Ja, det var allt. Men beställ deras nya demo för den gamla är nog slutsåld. Så beställ från:
Henka Sunvisson
Lärkvägen 12
739 31 Skinnskatteberg