THOMAS RUSIAK
“Magic Villa”
Universal

Förutsättningarna är följande: Magic Villa har föregåtts av ett par stenhårda singlar (Breakout och Pearls) vilket ställt mig i hyllningläge. Rusiak är dessutom genomstark som producent med många tuffa plattor i ryggen. Hur känns då denna debutplatta?
Först det negativa: Thomas Rusiak verkar ha svårt att avsluta låtar, flera tuggar på nån minut eller två efter att de egentligen är slut (Featherweight, Breakout). Och popsvänget i Sthlm’s Finest känns flåsigt. Detta om detta.
Nu till det positiva: Faktum är att Magic Villa är en riktigt lyckad hybridplatta, rock och hiphop möts här i en självklar symbios. Om du tvivlar, lyssna på grymma samarbetet med Teddybears på bästa låten Hiphopper, en replokalsvältare med hög ironifaktor. På många av spåren visar Rusiak sig som den definitive förnyaren han är, vilket bådar gott inför framtiden. Han är i och med Magic Villa redan en av våra mest intressanta artister, men har en del kvar att bevisa innan han slår hela Sverige med häpnad. Kan bli hårdare tycker jag.