Fem killar från Göteborg med olika bakgrund träffas för att det är kul att lira. Efter några rep upptäcker de att magi har uppstått och vips så bildas Speedfreaks. På ett rökigt ölsjapp i Majorna möter Groove ett band i medvind.
— Vi ville spela musik med högst två ackord och dricka pilsner. Det var inte meningen att det skulle bli så allvarligt. Sen kom Ed med och då blev det tre ackord, säger sångaren Roger.
Speedfreaks rör sig i samma kvarter som Hellacopters och Nomads.
— Motörhead är den gemensamma nämnaren för oss. Fast rötterna är ju i hårdrocken, garagepunken och 60-talspunken.
— Vi är egentligen ett rock’n’roll-band med en trashmetaltrummis. Vår förra demo är inspelad helt live, till och med leadsången. Då blir det ett jävla tryck i musiken, menar basisten Zvonko.
Alldeles nyligen blev Speedfreaks kontrakterade av skivbolaget Outside Society och det är meningen att det snart ska komma en singel.
— Vi är jävligt disciplinerade. När vi repar så repar vi. Om det inte känns bra när vi står i replokalen så lägger vi av. Vi har högt ställda mål och målet är att lira, sen vill man ju givetvis sälja en massa skivor. Alla som spelar och säger motsatsen ljuger, avslutar Roger.

Speedfreaks finns även på http:listen.to/speedfreaks