Allt sedan debuten 1994 har Millencolin varit ett av Sveriges hårdast turnerande band. Belöningen har inneburit stora försäljningssiffror. Groove träffar sångaren och basisten Nikola över ett flipperspel, nyss hemkommen från en succéartad turné i Australien och Nya Zeeland.

— Plattan släpptes tidigare därnere och den gick rakt in på trettonde plats på försäljningslistan, strålar Nikola.
Första flippermatchen mellan Nikola och Groove slutar med överlägsen Grooveseger.
— Eftersom vi alltid använt oss av samma producent så kändes det väldigt skönt att få lite nytt omkring oss, säger Nikola som fortfarande har lite jetlag efter den långa flygresan.
— Vi lärde oss otroligt mycket under vår tid tillsammans med Mr Brett. Han fick oss att jobba hårt i studion och tänka på saker som vi aldrig tänkt på förr, som att komma på körstämmor.
Enligt Nikola så var Mr Bretts (Gurewitz från Offspring) tonsäkerhet inte något vidare när det gällde sådana saker.
— Nu är vi ett band. Vi låter mer som ett band. Det beror på att den här gången har vi tagit tid på oss och verkligen tänkt igenom låtarna. Ända sedan 1994 hade vi ett hysteriskt tajt schema där det knappt fanns någon plats för någon som helst vila eller eftertanke. Så vi tog en timeout 1998 och det behövdes.
— Plötsligt blev det kul att skriva låtar och när vi hörde att Brett Gurewitz ville göra en skiva med oss så var saken klar. Det var ju en av drömmarna när vi började, att få bli producerad av Brett eller att hamna på Epitaph.
Groove vinner även den andra matchen övertygande. Trots två svidande förluster verkar Nikola lugn när han berättar att han för två år sedan flyttade från Örebro till sin flickvän i Göteborg.
– Jag började skolan här nere också. Läste lite på komvux och nu läser jag ekonomisk historia på universitetet. I Göteborg känner jag inte många så det är en viss skillnad, säger Nikola som även spelar fotboll i division sex-laget Pushers.
Vilken skiva har betytt mest för Millencolin?
Ribbed av NOFX, säger Nikola efter ganska lång betänketid. Den skivan fick oss att ramla ur stolen och börja spela.
Han avslutar med att säga att bandet inom några dagar åker till USA för en 30 dagar lång turné. Innan Nikola försvinner så lyckas Groove böna och be om en sista match på flippret. Hur det gick?
Gissa.