När Nicke Andersson meddelade att han tänkte lämna Entombed för Hellacopters trodde många, inklusive bandet själva att loppet var kört för Entombed.
— Första tanken var att lägga av, erkänner L-G Petrov, sångare i Entombed.

Dessbättre kom bandet på andra tankar och nu i dagarna släpps Same Difference, Entombeds femte platta. Föregångaren To Ride, Shoot Straight And Speak The Truth (kom ni inte på en längre titel?) fick såväl recensenter som skivköpare att gå man ur huse och bandet blev till och med grammisnominerat. Att överge det mer aggressiva deathmetal-soundet för en lite svängigare garagerock visade sig ligga helt rätt i tiden och bandet blev nästan folkliga. Som bäddat för prestationsångest kan man tycka, men så var det inte enligt L-G Petrov.
— Vi kände faktiskt ingen som helst press efter To Ride. Tvärtom gick arbetet med den nya plattan bättre än någonsin förr, för första gången hade vi stenhård koncentration och gjorde klart alla låtarna i detalj innan vi gick in i studion.
Soundet på Same Difference skiljer sig markant från To Ride. Ljudet är renare, mer välproducerat och det stökiga är borta. Men det är fel att säga att Entombed tagit ett kliv tillbaka, snarare ett steg åt sidan.
— Vi har lyssnat mycket på hård hardcore som Unsane och Neurosis och det har väl influerat oss en del, säger L-G Petrov.
Istället för Nicke Andersson återfinns Peter Stjärnwind (Face Down) på trummor. Ett enkelt val, menar L-G.
— Förutom att Peter är en jävligt bra trummis stämde energin med en gång. Att Nicke hoppade av kom inte som en chock direkt, det var ganska väntat. Det har absolut inte varit något bråk, vi är lika goda vänner fortfarande, alla spelar vi ju rock’n’roll så varför skulle vi bråka, skrattar han.
Entombed är som bekant stora även utanför Sveriges gränser och förra året turnerade de med band som Type O Negative och Machine Head. De var dessutom det enda bandet från Europa på årets OZZ-fest i England.
— Det var rätt kul, säger L-G. Den gamla Motörhead-gitarristen Fast Eddie ville så gärna stå på vår gästlista, han blev så tacksam skrattar L-G. Vi pratade en del med gubbarna i Black Sabbath, särskilt Toni Iommi som var jättetrevlig. Ozzy höll sig mest i bakgrunden med sina barn.
L-G Petrov må ha landets hårdaste stämband men själv lyssnar han mest på techno.
— Favoritbandet just nu är Antiloop, säger han.
Just nu ser bandet fram emot en gedigen Sverigeturné. Förra turnén innebar mycket få spelningar i Sverige och det vill de kompensera nu. Det är på tiden att träffa de svenska fansen och se sig om i Sverige tycker L-G.
— Det ska bli coolt att åka norrut i landet och träffa fansen där. Vi ska dessutom spela i Visby, vilken grej, skrattar L-G.