I september lämnar Drowners Skellefteå för att låta Sydsverige höra hur en popsång låter. Den 18:e september gästar bandet Göteborg för första gången. Med sig har grabbarna en helt ny skiva som även släpps utomlands.

Groove talar med gitarristen Leif Rehnström som uppskattar den fina kritiken som plattan World Record Player fått.
— Skriver man bara bra låtar så ordnar sig väl resten. Det är väl inte mycket svårare än så, säger Leif när han beskriver receptet på framgång.
Grunden till både text och musik gör Leif själv hemma. Sedan, i replokalen, hjälps alla åt att arrangera idéerna till färdiga låtar med rätt profil.
Skivan släpps förutom i Sverige även i Tyskland, Österrike och Schweiz. Troligen kommer den snart att släppas i USA. Videor är på gång, bland annat till “Summer Break My Fall” och “Fake R&R Personality”. En tredje video som Nordiska Scenografiskolan ska göra kommer så småningom. Bandet har höga förväntningar och tror att Scenografiskolan har många kul idéer och tillräckligt med tid för att göra en bra video som sticker ut.
Stylisterna har ännu inte satt klorna i bandet.
— Vi är inte så stilmässigt avancerade. Det är mycket svart i Drowners, säger Leif.
Septemberspelningarna är bara en miniturné. Senare i höst gör Drowners en längre resa. Turnéplanen är ännu inte bestämd.
Förhoppningen är att den stora publiken ska visa sig intresserad av bandet som inte vill bli jämförda med vare sig svenska (Wannadies) eller engelska popband. Man får hoppas att de inte drunknar i sin egen succé.