Glimrande glad och energisk pop som hämtar inspiration från popmusikens hela historia. Ja, denna varudeklaration står Senile City för. Grooves utsände fick en pratstund med stockholmarna när de stannade till vid Operahuset i Göteborg.

Senile City består av följande personal:
Marina Vinterland sång, Mikael – gitarr, Zäta – bas, Thomas – gitarr, Peter – keyboard och Tom-Tom på pukor och cymbaler.
— Vi bildades för ungefär ett år sedan, berättar Peter. Vi känner varandra sedan tidigare och har spelat ihop i olika band. Musiken som vi gör skulle jag beskriva som… pop helt enkelt.
— Många nämner Blondie när man pratar om vår musik, säger Zäta, och det stämmer väl rätt så bra in på vår singel Piece Of Meat som släpptes i april. Den är ju lite av sådan här snärtig poplåt. Men vi har ett väldigt brett spektrum av influenser i vår musik.
Det är ett rutinerat gäng vi har att göra med, medelåldern ligger runt trettiofem.
— Egentligen när man är så gamla som vi är bör man inte hålla på med pop, men vi brukar komma undan genom att säga att vi sysslar med civil olydnad (skratt!).
Singeln Piece Of Meat är skriven av sångerskan Marina.
— Till den har vi gjort en video som, förutom att den är väldigt bra, är rätt så uppkäftig och klatschig med mycket färger, och Z—TV gillar den skarpt faktiskt.
Vad heter fullängdaren?
— Den kommer att heta Housewife och kommer att släppas ungefär i månadsskiftet september/oktober.
— Och den innehåller både snärtiga poplåtar och stillsamma ballader. Marina skriver alla våra texter, och det handlar oftast om verkliga livet, iakttagelser av omvärlden och sånt där.
Hur ser framtiden ut?
— Vi ska göra några showcase-spelningar uppe i Stockholm och även en spelning på “gränslösa festivalen”. Förhoppningsvis blir det turné senare i höst när skivan har kommit ut. Då är det bara att önska lycka till och hoppas att bandet når sitt mål, att erövra poppubliken gammal som ung!