Det kom en demo kassett till vårt kontor. Kassetten hade ett väldigt lustigt omslag i brunt återvinningspapper. Musiken fick mig, och resten av kontoret att smälla av, att tänka på om den lysande sångaren i The Triffids har börjat spela med Hoodo Gurus. Men som tur var bedrog jag mig, Beep:s musik är mer personlig än så. Beep spelar en stökig gitarr rock med en excellent sångare.

Namnet låter som en telefonsvararsignal, det kom fram efter två veckors djävla tjat. Det är en förkortning som dom dock inte vill avslöja. Tillsammans har dom varit sen barn typ sådär, med rötterna i Torslanda, spelat har dom gjort i olika former, men det var rätt nyligt som dom slog sina kloka påsar ihop.
Ur det kom en tre låtars demo inspelad i Studio Fredman. Som ni redan läst så vart vi väldigt positivt förvånad över detta lilla alster. Jag frågar om dom börjat skicka runt till bolag och så. Dom tittar förvånat på varann, det verkar som om dom inte vet till vilka dom har skickat till. Musiken har blivit vad det blivit, dom har inte diskuterat vad dom skall spela för sorts musik, det bara blev så. Men deras influenser är amerikanska gitarrband+lite saker som jag tänker nämna här. Deras gemensamma gurus är iallafall U.C.P.
— Egentligen är vi djävligt oambitiösa, lata slöa slappa, kan låta ett helt rep gå till en diskussion om något banalt. Fast å andra sidan måste man vara ambitiös, det är så många som är det ändå. Vårt mål är att få åka limousin och slänga ut en tv-apparat från någon lyxsvit. Låtarna gör vi för det mesta tillsammans, någon kommer med ett riff och så bygger vi runt det tills låten är färdig.
Texterna görs av både Petur och Christian (gura). Personligen tror jag att BEEP är ett band som kommer att slå. I skrivande stund vet jag att det finns skivbolag som har visat intresse för BEEP. När min standard fråga kommer. Vilken Historisk person skulle ni Vilja ha träffat? Vad skulle ni säga till hon/han? Dom tjattrar som små babianer, kan inte ena sig, Jimi Hendrix säger någon, framstupa sidoläge, inget seriöst från dessa glada boys. Tur att dom spelar bättre än vad dom kan enas. Jag avbryter med en suck.