Sommaren närmar sig och med den sommarens festivaler. Hultsfred ger sig in i kampen om den svenska publiken för tredje året i rad. Det skall bli spännande och se hur det går. Första festivalen, sommaren -86 sopade bokstavligen mattan med Roskilde. Festivalen var smockfull med stora namn, speciellt svenska Reeperbahn återförenades för EN oförglömlig spelning. Blue for two gjorde scen-debut. Sator Codex, Leather Nun, Pojken med grodan i pannan mfl spelade. Att det sedan inte regnade, som det gjorde på Roskilde, gjorde ju inte saken sämre.

Men förra sommaren -87 var rollerna ombytta. Roskilde bjöd på solsken och ett lysande utbud. Mina favoriter var That Petrol Emotion, men även Stranglers, Echo & The Bunnymen, Go-Betweens och lggy Pop gjorde bra ifrån sig. I Hultsfred klarade man sig i och för sig ifrån regn. men det var mulet hela tiden. Regnet kom istället sista natten. Stackars dom som tältade. Men artistutbudet imponerade knappast. Det var B-ligan nästan rakt igenom. Bäst var danska bandet Simcess, som jag just nu jagar för en intervju. Men som sagt det skall bli spännande och se hur det går i år.

P.S. Observera att artikelförfattaren inte haft möjlighet att se alla grupper. Och kan ha missat en bra spelning med just dina favoriter.