BOOT BOYS NEWS NR 2:

Vad BBN vänder sig till för publik behöver väl inte förklaras? Utgivare är Putte Karlsson i Karlshamn och tidningen känns lite tunn både sidmässigt och innehållsmässigt, två grupper intervjuas: Bullshot Babies och Butcher Boys, i övrigt är BBN mest en klipp och adress-tidning för skins.
Här kan du läsa om ölets historia, Hur du gör din egen hembränningsapparat. Du får lära dig varför vi behöver ett försvar! (BBN anser att försvaret är Sveriges största fredsrörelse!!!) Du får veta var du kan tatuera dig, köpa Dr Martens kängor M.M. & M.M.
Men är du inte intresserad av detta, så bör du INTE skicka 5 kr till BBN c/o Putte Karlsson, Hunnerv 11, 292 00 KARLSHAMN.

101 nr 1 och 2:

Cheers! Hälsar Nicke “Pack” Boström i Luleå, han är utgivare av Punk-fanzien 101 och gav förut ut PACK-FANZIE.
101 är en “sympatisk” fanzie och vinner på att vara det.
I ettan kan vi läsa om English Dogs, Sixten Redlös, The Apostles, Ramones, The Destructors, Eater, Attak, Asocial, Finsk Punkrock, Glamrock och en tre sidors förklaring varför punkrocken var bättre 77!!!
I tvåan läser vi om: Disorder, Västtysk punk, Conflict, Kramp, Mob 47, Swedish Punkscene, Black Flag, Wretched, The Past.
Tyvärr så är 101 inte så bra “journalistiskt” skriven (men det är ju ett fanzie!?), den tenderar till att bli lite ensidig eftersom Nicke skriver nästan allt själv.
Fanzie-kändisen Zluggo-Pop skriver dock en del och han skriver mycket bra. Nicke har även postförskotts-försäljning av sådana band, skivor m.m som kan vara ganska svåra att få tag på annars — intressant!
Personligen tycker jag att ettan är bättre än tvåan, men båda är dock köpvärda och kostar 10 kronor styck + porto och beställs på postgiro: 478 81 17 – 2…

DAGENS DUMHETER:

Sådant här är det sorgligt att se… det är sådana här “tidningar” som smutskastar begreppet fanzien för oss seriösa utgivare.
48 A5 sidor innehållande kladd och dåligt tryck.
“Tidningen verkar vara gjord under en 20 minuters teckningslektion för lågstadieklassare…”
Men det värsta är att så är inte fallet. En del tänkvärda filosofiska funderingar kan jag trots allt uttyda, typ: “Tror du på dom som tror att du tror som dom tror” och “I drömmarnas stad finns det plats för alla, men bakom drömmarna döljer sig verkligheten”. Även några intressanta reportage finns: Residents, Crome, Sex Gang Children. Så nog finns det möjligheter och talang för att göra en bättre tidning. Om man anstränger sig lite…
5 kronor plus porto kostar den på adressen: Litsbyv 17, 183 46 TÄBY

FLÅSKPÅLE NR 23:

Allt FP lämnar efter sig är en massa frågetecken: Vem är M Forshage? Bruce Licher? Reininger? Olsson? F Jansson? Njurmännen? Onkel Kånkel? och alla andra? Detta är kvasism på högsta nivå. Redaktör Larsson har tagit till sin uppgift att frälsa världen ifrån rocken, till förmån för, ja för vad? Allt jag får är en massa adresser dit jag skall vända mig för att tillhandaha kassetter och skivor, innehållande den allsmäktiga industrimusiken.
Men Flåskpåle är ingen dålig fanzie. Snarare tvärt om i så fall. En av dom bättre eller i alla fall intressantaste.
Layouten är okey, om inte perfekt (vilken är det?) ändå spännande. Och tidningen är om inte informativ (frånsett alla adresser) ändå välskriven.
Så gillar ni frågetecken, skicka efter Flåskpåle 23 för 11:- + svarsporto. pg: 475 74 45 – 4.
Och ni kan läsa om: Tuxedomoon, I.M.C.P, DNA, Njurmännen, Onkel Kånkel, Einstürzende Neubauten, All That Jazz, Algebra Suicide. Med Mera…

THE EYE nr 1, 2 och 3:

Numrerna innehåller.
1: Ubangi, Iggy Pop, Black Flag, Attentat, Billy Rath, Kinski, Commando M. Pigg, Kekkonen Heroes, London, Recensioner m.m.
2: Lädernunnan, Wilmer X, Richard Hell, Tant Strul, Iggy, Simple Minds, Neon Leon, Clash, The Dogs m.m.
3: Rost, Tom Verlaine, Punk — så började det, Dream Syndicate, Nina Hagen, Saints, Iggy Pop, Flamin Groovies m.m.
The EYE är nog den bästa av alla dessa fanzien, den är välgjord, har snyggt tryck och bra layout. Tidningen är i sig så “påkostad” att man blir irriterad över skavankerna som finns. Tidningen är “satt” men ibland försvinner vissa bokstäver. I mycket märks också en genomgående “intern” prägel på det som skrivs och slutligen The EYE är Iggy-fixerad, Iggy är med i varje nummer och han nämns även i många intervjuer — det är tjatigt…
Men som sagt, varje nummer är värd dom 13:- utgivarna begär (inkl. porto) på postgiro: 478 51 33 – 2.

Och alla ni andra Fanzieutgivare, skicka hit era tidningar. Vi recenserar vilken dynga som helst.