Speaker
Nya Étage i Gävle
3/3 -97

Första gången på konsert i Gävle och första gången på konsert med Speaker. Spännande! Jag och mina vänner kom tidigt till Étage… allt för tidigt egentligen. De har en mycket dålig discjockey på Étage, så det var faktiskt rent plågsamt att sitta där och vänta på att Speaker skulle kliva på scenen. Vi blev bombarderade med dålig eurotechno/disco/dance musik på en volym som gjorde det helt omöjligt att ens höra vad man tänkte. Så det var lång väntan.
Men som alltid glömde man snart bort den långa och tråkiga väntetiden så fort bandet klev upp på scenen. De körde igång direkt och fick ett fast grepp om publiken från första låten och de släppte inte taget förrän de gick av scenen efter extranumret. De var bra!! Speaker är ett härligt band att se, de verkar vara så avspända och ha så otroligt roligt när de står däruppe på scenen. De har otroligt bra kontakt med publiken när de står där uppe på scenen. De pratar med publiken, de gör miner åt publiken och de skrattar med publiken. De får sin publik att känna sig lika avslappnade och ha lika roligt som de själva har. Trist bara att det just i kväll var en otroligt tråkig publik.
Det var i alla fall en mycket bra spelning och den är säker till och med bättre om man har turen att se dem med bra publik, så gå och se Speaker!