Freewheel
Tribute to Lester Young

Å, vad jag älskar såna här singlar! Såna som man inte förväntar sig det minsta av och därför överraskar en som ett slag i ansiktet med hur bra de är. Freewheel kom som en total överraskning för mig, det lät inte som ett band jag skulle gilla, Freewheel. Det första jag tänkte på när jag hörde namnet var Dance-musik, men fel hade jag. I och för sig är singelomslagen lite poppigt med alla prickar, men jag lät mig luras ändå.
Jag vet inte riktigt hur jag ska beskriva frewheels musik. Det är pop, med influenser från alla möjliga andra stilar, det är som de sjunger i titelspåret Tribute to Lester Young:

“We’re all
living in the shadows of the rock n’ roll
living in the shadows of the sweet soul
living in the shadows of the country and western
And we’re all
living in the echoes of the pop
living in the echoes of the hip and the hop
living in the echoes of the young Lester..”

Det här är en otroligt bra singel i alla fall, det är den enda som ens kommer i närheten av hur bra Mopeds är, skivbolaget Vibrafon records, som båda banden ligger på, har verkligen lyckats med att hitta bra band!
B-sidorna är också fantastisk bra, och åtminstone en av dem, I’m your starfriend, hade lugnt kunnat släppas som singel själv, så det bådar gott för freewheels skiva. Om de har så bra låtar att lägga som b-sidor måste de ha otroligt bra låtar sparade till skivan. Vi väntar med spänning…