Till detta nummer av Frisko har vi på redaktionen även fått mottaga några demokassetter, vilket vi blev mycket pop-glada över och uppmuntrar alla bra band att skicka sina demokassetter till oss för att bli recenserade. Varje nummer så väljer vi ut ett band av alla demo-band. Det utvalda bandet är det vi tyckte bäst om och därför skriver vi en liten artikel om dem. Våra favoriter i detta nummer är… WASTE

Den demo vi nu har fått kommer från ett band som kallar sig Waste. Waste uttalas weist och om man nu skulle vara så aktiv att man orkar slå upp vad waste betyder, i ett sånt där litet engelskalexikon, skulle man finna att det betyder:

1. slösa/förspilla
2. vara till ingen nytta
3. ödelägga
4. försvaga

Men nu är det förstås inget sånt Waste vi skriver om, utan detta Waste är ett popband från Malmö. Det som idag är Waste bildades för ungefär ett år sedan, närmare bestämt i januari 1996, i just Malmö. Men då var det inte Waste som fanns utan ett annat band med ett helt annat namn som inte ska nämnas nu. De spelade då inte heller riktigt samma pop som Waste gör. Men i alla fall så fungerade inte allt så där jättelysande i det bandet så efter några månaders meningslöst repande i skolans musiksal så beslöt de sig för att göra något åt det som inte var bra. Sagt och gjort! Efter lite ändringar här och där, till exempel trummisbyte och mer distade gitarrer så bildades till slut Waste. I och med alla förändringar slutade de också med att repa i skolans musiksal, nya replokalen blev då på kulturhuset i Malmö – Kajplats 305.
Alla i bandet är födda 1981, de är alltså 15 år och går i nionde klass.

Waste är (fr.v på fotot):
Thomas Jarbo — sång
Timmy Hovold — trummor
Joakim Mellberg — sång/gitarr
Niklas Johansson — gitarr
Dhammika Duvander — bas

Några speciella influenser för Waste finns egentligen inte eftersom alla i bandet lyssnar på ganska olika grupper. De lyssnar på nästan allt från indiepop till hardcore och punkgrupper, så de har fått sina influenser lite varstans ifrån.
Waste har också haft några spelningar på just Kajplats 305, bland annat som förband till ett annat band på kulturhusets stora scen.
Demon som vi fått äran att lyssna på heter “Algot Star“. Den består av tre låtar står det på omslaget, de heter O.P., Magicman och Scory. Magicman handlar om alla de superstjärnor som man kan se och läsa om i tidningar och på tv. Scory är en låt som handlar om svikare och är, enligt Niklas, Wastes starkaste och mest meningsfulla låt men ändå inte den bästa. På demon finns även ett dolt “spår”. Denna låt heter Algot Star precis som hela demon är döpt till och Niklas beskriver den låten som låten med deras bästa text.
En recension av Wastes demo “Algot Star” finns att läsa på våra recensions sidor, något du inte får missa… tycker jag.
Skulle du vilja få tag på en egen demo eller vill du bara få tag på Waste-pojkarna så går de att nås på följande adress:

Waste c/o
Niklas Johansson
Majgatan 23
215 65 Malmö

Vi på Frisko önskar Waste ett bamsestort lycka till, för det förtjänar de…