The Mekters

Av The Mekters har vi fått mottaga ett band med låtar från 2 olika demos. Hälften av låtarna är live, resten är det inte. Live-låtarna är från live-demon “Live ’96”. De andra låtarna kommer från demon “Ögat”. The Mekters kommer från Åmål och har blivit kända lite runtom i Dalsland. Ljudkvalitén är inte den bästa på detta band. På live-låtarna hörs bara instrumenten som ett surr och sången låter som en rabblande röst. Överhuvudtaget så känns denna demo inte mycket, alls. Texterna känns lite väl patetiska t.ex. “Vi känner en tjej på Östermalm och hon har snygga ben”. Jag har svårt att finna något jag gillar med The Mekters. Kanske med lite bättre texter och en del repande, jag vet inte… Eller så är det så att detta inte är musik för mina öron.

/Marie

The Bombhappies — They say he looks like Alex James

I höstas så läste jag i fanzinet Iodin om detta band. Jag tyckte om det jag läste så jag lade detta bands namn på minnet. Lite senare samma höst pratade en av mina vänner om sin kusins band — the Bombhappies. Någonstans i min hjärna sade det då pling och jag lånade denna demo av min vän. Jag blev förtjust direkt. Skrev ett litet brev till bandet i fråga och fick en egen liten demokassett i julklapp. Bombhappies kommer från Karlstad och spelar bra gitarrpop med sång på engelska. Musiken känns lite som britpop fast ändå inte. De sju låtar som finns på demon är glada och hoppvänliga. Man börjar att poppa med direkt i melodierna för musiken är så stark att man bara sveps in i den. Mina favoritlåtar är “Like a virgin” och “You will die before me”. Jag tycker verkligen om the Bombhappies och hoppas på att få höra mer av dem.

/Marie

Cone — Far beyond evil reach

Denna demo kommer från sex stycken killar bosatta i Karlskoga.
Detta är den tredje demo som de släpper. Tidigare har de släppt “One alone” (1994) och “Titletrack” (1995). Far beyond evil reach består av elva låtar plus en bonuslåt. En del av dem är riktigt underbart bra, en del är mindre bra. Men ingen, absolut ingen är dålig. Om jag ska likna Cone vid något mer känt band så är det första jag tänker på Soundtrack Of Our Lives. Cone spelar stark rock med mycket gitarr och trummor och de verkar vara ett mycket samspelt band, annars kan man nog inte låta som de gör. Favorit på denna demo är “The vacation” men jag tycker också mycket om lugna “Between”. När sångaren Jonas sjunger tar han ibland i så där mycket, ända från magen, så att han nästan skriker. Det låter så fruktansvärt härligt. Hela Cone är härligt.

/Marie

Waste — Algot Star

När jag för första gången satte denna demo i men stereo och tryckte på play och första låten “O.P.” ljöd ut i högtalarna så kunde jag bara inte tro att det jag hörde var sant. Jag kunde bara inte tro att detta är endast 15-åriga Malmögrabbar som spelar. Det är knappt att jag tror det nu heller för att de är så bra. Rösten som sjunger är en röst som jag aldrig hört förut. Den är underbar och unik. Passar perfekt till Wastes musik som består av synt-slingor lite halvdränkta i gitarrer och trummor. Demon består av tre låtar och en bonuslåt som har samma namn som hela demon — “Algot Star”. Att ha kommit så här långt som Waste har gjort vid så unga år kan ju bara sluta på ett sätt. Arena-spelningar världen över. Jag ska följa Waste vart de än åker!

/Marie

Bandkontakt:

the Bombhappies,
Styvervägen 11,
653 46 Karlstad

cone
c/o Jerker Cavallie-Wase,
Garagegatan 20a,
693 35 Degerfors

Waste
c/o Niklas Johansson,
Majgatan 23,
215 65 Malmö