En mörk och kall sista novembernatt begav vi på redaktionen oss till Uppsala för att där avnjuta en konsert först med Chevy och sedan en annan med Brainpool. Fast innan det skulle vi också få oss en intervju med glada Chevy.
Flustret, som stället de spelade på heter, var helt i vår smak. Det ser invändigt ut som ett sånt där fint hus som gamla rika gubbar och gummor bodde i förr i tiden då allt var sådär jättebra. Väl inne så kom Chevy’s nyaste medlem Markus och hämtade oss. Han tog oss med en trappa upp till ett litet mysigt rum. Där väntade resten av gruppen. Efter diverse handskakningar och hejande slog vi oss ned i soffan och på stolarna och intervjun skulle börja. Fast det gjorde den inte. Lasse konstaterade att det var på tok för dålig belysning i rummet och sprang iväg för att hämta en ny glödlampa till den lampa som inte lös alls. Han kom strax tillbaka med en ny glödlampa, tappade den i golvet, sprang iväg igen, denna gång för att leta upp några värmeljus. Väl tillbaka med dem släcktes lamporna ned, ljusen på bordet brann stillsamt och vi började vår intervju. Det kändes som en av de sagostunder man ibland hade när man var liten. Karl-Jonas och Lasse inledde med historien om hur Chevy kom till och blev det de är idag…

Historien om Chevy började för några år sedan när Lasse och Karl-Jonas möttes på den teaterskola de båda då gick på och snabbt blev goda vänner. Redan då så börjar Lasse att skriva lite låtar, då mest på skoj. Men så inser Lasse att det där med teater inte riktigt är hans grej så han slutar på den skolan och gör istället lumpen medan Karl-Jonas fortsätter. De gled då isär för att sedan träffas igen. Då säger Lasse till Karl-Jonas att han vill bilda ett band. Det enda villkor han hade för bandet var att Karl-Jonas skulle vara med så Karl-Jonas börjar så smått att öva på trumspel på några telefonkataloger han hade hemma. Det enda som fattades nu var en basist. Och som basist ställde Lasses pappa Urban upp och så fanns Chevy. Efter en del repande så bestämmer de sig för att spela in en demo. Den spelade de in i Klippan. Producenten för den demon var en skum hårdrocks människa som mellan inspelningarna försökte få Chevy att älska den musik han tyckte så mycket om, så han spelade massa hårdrock för dem. När inspelningen väl var klar så blev det aldrig så att de betalade för den. Men så senare när Chevy redan fått skivkontrakt får de ett litet argt brev hem av denna konstige man som då skriver om att vissa kan man aldrig lita på och så vidare. Men det bryr de sig inte särskilt mycket om…
Lite senare i karriären får de en spelning i Malmö på en fest som tidningen Nöjesguiden ordnade. Där spelade de med en väldigt full inhyrd gitarrist och hela alltihop gick ganska dåligt. Fast en person i publiken tyckte i alla fall om det som hon hörde. Denna person var Magdalena som jobbar på P3 och hon började att spela lite Chevy i radion och så.
Eftersom Chevy nu blir mer och mer “kända” så bestämmer de sig för att spela in en en demo till. De behövde då en gitarrist och Mikael kom med i bandet. Det var denna demo som ledde till att Chevy fick kontrakt med MCA.
Den dag Karl-Jonas i sin brevlåda fann ett brev från MCA anar han vad det kan finnas för meddelande i det så han bjuder hem de andra i Chevy till sin välstädade lägenhet för att de tillsammans ska öppna brevet. Lasse trodde att det gällde någon spelning någonstans och Mikael tippade på att de skulle få vara förband till Pulp. Alla tänkte nog på ett skivkontrakt men vågade inte hoppas på för mycket, men skivkontrakt fick de.
Nu så har Chevy turnerat och släppt två singlar. Den första av dem är en fem låtars singel som heter “I think I’m nervous”, den andra innehåller två låtar och heter “Hello Morning/In my head”. Numera så spelar inte Lasse gitarr längre så Chevy har utökats med en medlem som heter Markus. Därmed var Chevy — historien slut… men inte intervjun!

På frågan om vilka deras influenser är svarar de att de självklart har influenser eftersom man influeras av den musik man tycker om och lyssnar på men att man i deras musik inte kan urskilja vilka influenserna riktigt är. Det beror på att alla i bandet lyssnar på så olika musik så att det har blivit en väldig blandning av det mesta. Lasse förklarar att de har många influenser men låter inte som dem för man ska väl bara influeras av dem, inte härma dem. Han tillägger också att Chevy kanske inte heller riktigt kan låta som sina förebilder, de är kanske inte så duktiga. Några stora förebilder är i alla fall the Smiths, Teenage Fanclub, Radiohead och Weezer. Och så har Lasse sin stora influens — Lloyd Cole. Att beskriva sin har Chevy pojkarna svårt med. De ber oss att göra ett försök, vilket vi misslyckas med. En sak är i alla fall både bandet och vi överens om, musiken Chevy gör är söt som honung.
I somras spelade Chevy på en del festivaler, till exempel Vatten festivalen, Lollipop och så på Malmöfestivalen som de själva utnämnt till den roligaste spelning de haft. Även Lollipop spelningen var bra, publiken kändes rätt och det mesta stämde. Då stod även Markus i publiken och såg på det band han idag är med i.
I Malmö har Chevy blivit gatukändisar och omtalas som det där lite galna bandet. Just nu turnerar de med Brainpool, något de tycker är väldigt kul. Hela Chevy gillar Brainpool, de har till och med en låt som handlar om någon som blir förälskad i en liten Brainpool flicka. Chevy har också stor respekt för Janne och David som låtskrivare och för hela bandet för att de är så bra. Chevy tycker också att Brainpool borde uppskattas mer för att de är värda mer. De har fått en stämpel som ett fjortisband som de inte borde ha, kanske att den stämpel kunde ha fått finnas på “Soda-tiden” men nu så har de utvecklats så otroligt mycket att de förtjänar mer.

Lasse = Mauro??

Vi i redaktionen undrade varför Chevy valde att sjunga och skriva låtar på engelska och Chevy’s sångare Lasse kom med svaret:
— Jag tycker att det är lättare att sjunga på engelska, fast egentligen så är det ju lättare att sjunga på svenska för det är ju det språk man behärskar bäst. Engelska låter också vackrare, men svenska är också fint. Men det är ju så att om man sjunger på svenska så är det så lätt hänt att allt låter så patetiskt och så blir man ju jämförd med Kent och Jakob Hellman då. Det är lättare att uttrycka sig på engelska, allt låter mycket tuffare. Dessutom så vill vi ju slå utomlands…
Karl-Jonas tyckte att det var en rolig fråga och kommer med en hel del berättelser om hur lik Mauro Scocco Lasse låter när han sjunger på svenska. Det blir som ett skämt genom hela intervjun. Det roligaste med det var att när vi (Friskofolket) kom hem och plockade ut bandet ur bandspelare och såg vad det stod på bandet vi spelat in intervjun på… Mauro Scocco — 28 grader i skuggan… Vi tror numera på övernaturliga krafter på riktigt!

Skiva??

En skiva med Chevy är vi nog inte ensamma om att längta efter så sista frågan blev, när kommer den??
Det var sagt att Chevy’s fullängdsskiva skulle kommit hösten 1995. Men nu så är det vinter och ingen Chevy-skiva har kommit. Kanske kommer den i vår, kanske inte. Det kan hända att det dröjer ända till nästa sommar eller höst. Anledningen till detta är att Chevy vill släppa något som är BÄST! Något som de kan stå för även om alla skriver ner och hatar det de gjort. Om de skulle bli totalsågade skulle de då inte bry sig för de är ju nöjda själva. De skulle kunna släppa en himla massa för Lasse skriver så mycket låtar, men det kommer så många nya band nu förklarar de, och band som Speaker, Singer och Jumper nämns. Man vill göra något som slår allt helt enkelt och därför kan det dröja ett tag.Fast innan skivan kommer, kommer någon eller några singlar att släppas så att vi Chevy-fans inte behöver vänta alltför länge. När skivan sedan släpps så blir det först i Sverige. De tycker att det är bäst att slå hemma först men sedan så ska de slå överallt och pratet går vidare om drömmar om en USA-turné…
Vi får väl se om Chevy lyckas med det. Först så måste ju Lasse fortsätta med att skriva sina texter om människor som träffas… eller inte träffas. Och så ska ju den där superskivan komma också, som med den inställning Chevy har inte kan bli annat än bäst. Vi väntar med spänning!!