TRADORE, RUE MORGE? Är det någon som har hört någon av dessa namn tidigare? Vilket fall som helst så är det dom två namnen som detta band har hetat tidigare, men nu heter dom alltså Vivaldis Disciples. Och i takt med att namnen har bytits ut så har också musiken förändrats i samma takt. På sin första demo där dom hette TRADORE var musiken speed metal, och dom fick topprecensioner i både MEGA LOMANIAC och METAL FORCES. På nya demon där dom heter VIVALDIS DISCIPLES är musiken brutalt tung heavy metal, eller med ett annat ord DOOM METAL, i samma stil som TROUBLE, (tidiga) BLACK SABBATH och CANDLEMASS. Demon som heter “Sons of Simon” är ett litet mästerverk om jag ska vara ärlig, och då är det framför allt det otroliga trumkompet som jag imponeras mest av + det akustiska gitarrsolot i sista låten, men att klaga på något vore alldeles fel.
Jag har även sett dessa gossar live ett par gånger, och på scen är dom kanske inte så jävla roliga att titta på, men när musiken är så jävla tung och mäktig så tycker jag att det är skitkul att gå på deras spelningar och ösa skiten ur mej. När jag gjorde telefonintervjun med Teddy så sa han att dom kanske ska köra “Yesterday” med BEATLES nästa gång dom lirar live, det blir i så fall den andra covern dom har på repertoaren eftersom dom redan kör “Set me free” med Sweet. Deras “line-up” är för närvarande:
Teddy Möller — sång (trummor)
Terno Hagert — gitarr
Patrik Nilsson — bas
“Lundan” — trummor
Anledningen till att jag skrivit trummor inom parentes efter Teddy beror på att han spelar trummor på demon. “Lundan” är fd trummis i dom svenska gudarna DAMIEN!
Demon som kostar 30 spass och alla som har ett huvud måste köpa den.
Adress:
Teddy Möller c/o Sigfridson
Kvarnskogatan 2
754 20 Uppsala

Först hette ni TRADORE sen RUE MORGE och nu VIVALDIS DISCIPLES, varför alla namnbyten?
— Vi hette Tradore i förra gruppen, sen blev det ett uppehåll på ett halvår och efter det hette vi Tradore igen, det bara blev så. Men då protesterade Terno lite grand då, och då bytte vi till RUE MORGE, ett annat namn som jag har använt rätt mycke till alla mina portademos. Efter ett tag kom vi på att det inte va nå bra och då böt vi namn igen till VIVALDIS DISCIPLES.

Du sjunger även i ett annat band för tillfället som heter BACKLASH (Ternos gamla band /RED) är det bara tillfälligt eller är du med i båda banden?
— Ja vi repar i samma replokal och deras ex sångare är det sämsta som har hänt. Så skulle dom spela in en demo och då frågade dom mej om jag ville va med på det, självklart sa jag därför jag tycker deras musik e helt kanon, det är liksom RAZER X rakt av.
Jag hade en timme på mej att lära mej låtarna innan vi gick in i studion + att jag hade halsfluss, men det blev jävligt bra.

Även er musik har ändrats i takt med namnen, från speed metal till tung doom metal, i samma stil som t.ex CANDLEMASS.
— För det första så vill jag att folk inte ska jämföra oss med CANDLEMASS därför att vi har aldrig någonsin försökt att efterlikna CANDLEMASS NÅN GÅNG! Jag gillar inte ens Candlemass, jo “Nightfall” är jävligt bra men annars är dom inte så jävla bra. Däremot TROUBLE kan ni få jämföra oss med därför att TROUBLE är helt jävla bäst. Även gamla SABBATH och WISHBONE ASH. Vi lirade speed innan därför att jag var helt inne på det här med speed, thrash och core och sånt men nu har jag kommit ur den perioden, tack och lov. Jag tyckte inte att det var så jävla kul längre + att Mike Hahne (gamla gitarristen) slutade då och han var en riktigt inbiten thrasher (är fortfarande /RED) då så att säga. Jag vet inte varför det blev doom, inte en aning. Jag gjorde en tung låt som hette “Sell your soul away” men då gick den nästan dubbelt så fort mot vad den gör nu. Grabbarna sa: Vi kör den lite tyngre, e lite tyngre och det bara blev så.

Hur ska ni göra på scenen nu när “Lundan” sticker (han ska över till USA och börja spela kommersiell hård rock. /RED) ska du både sjunga och lira trummor eller?
— Hur vi ska göra på scenen är faktiskt ett jävligt stort problem som vi har. Jag har själv funderat på att ta in Tina (ex sångerska i TRADORE + Teddys syster) på sång igen. Jag tycker att hon sjunger jävligt bra på TRADORE demon.

Ni har även skickat iväg lite taper till skivbolag och dyl, har det blivit något svar?
— Nej inte just någonting ännu men det beror väl på att det inte har hunnit eftersom det var bara ca 1,5 månad sen vi blev klara med demon + att vi inte har skickat iväg så många ca 20 st. Men vi har i alla fall sålt en 150 stycken och det är ju inte så tokigt.

Jag har fått för mej att texterna på demon kretsar kring ett och samma tema där någon som kallar sej SIMON är inblandad?
— Jag och basisten (Honda) satt och kollade på Vilhelm Tell, det var en jävla filmserie i åtta delar. Och vi satt och glodde på den i ett helt dygn, med hjälp av kaffe, cigaretter och chips. Vilket fall så va den där Simon med där och han var en personlig smed åt Vilhelm. Och Simon gjorde vapen som kunde döda extra mycke, liksom “He brings death and mystery” osv.

88 års bästa platta?
— Queensryche “Operation mindcrime” men även CRIMSON GLORY är helt jävla super!

Något att tillägga?
— Njae, inget speciellt mer än att jämför oss inte med CANDLEMASS, utan hellre TROUBLE och gamla BLACK SABBATH.