Här har vi ytterligare ett Uppsala band! Inte nog med att det här första numret är jävligt Sverige inriktat utan även inriktat på stan Uppsala, anledningen är väl att jag bor ganska nära Uppsala och känner dom flesta banden där!
Nej över till MIDAS TOUCH som det ska handla om dom här två sidorna. Dom bildades 85 och sättningen är: Patrik Virén — sång, Patrik Sporrong — bas, Bosse Lundström — trummor, Lasse Gustavsson — gitarr, Rickard Sporrong — gitarr. Dom har inte gjort någon spelning på länge, trots att dom har haft chansen, ni får reda på anledningen i intervjun, som följer. Om ni inte visste det så kommer dom snart att släppa en platta på Noise records, och advance tapen till plattan ska enligt Sigge Sigfridsson vara otroligt bra! Sångaren Patrik var tidigare medlem i Punkbandet AB Hjärndöd, ni får får även svar på varför dom splittrades! Nej över till intervjun med Wirren!

På vilket sätt har musiken utvecklats från demon till den kommande Lp’n? (dom har släppt en demo “Ground zero” som är jävligt originell men inte allt för bra. /RED)
— För det första håller jag med om att demon inte var sådär helt suverän, ljudet var dåligt, vi var inte tillräckligt “tighta”, sången passade inte riktigt ihop med musiken och låtarna lät i vissa fall som uppspeedad heavy metal. OM vi börjar med ljudet så är det naturligtvis så in i helvete mycket bättre, Roy Rowland är en jävligt bra producent och hjälpte oss att jobba fram det perfekta ljudet för oss. Vi är oxå betydligt tightare, förutom att man lägger ner mer arbete på en platta jämfört med en demo på att allting ska bli perfekt, så hade vi repet ca 5 dar i veckan en längre tid och det ger ju resultat. Själv har jag jobbat en hel del med sången för att få den att stämma bättre ihop med musiken och naturligtvis har vi blivit bättre musiker allihop. Låtarna är både råare och mer tekniska. Vår fd gitarrist Thomas hoppade av strax efter att vi hade skrivit under kontraktet med NOISE och vår nya gitarrist Rickard Sporrong, har bidragit en del till vår utveckling.

Slutade du i AB Hjärndöd så fort du fick chansen att sjunga med MIDAS?
— Nej, inte alls. Jag började i banden ungefär samtidigt, men splittrade Hjärndöd efter ca ett halvår främst pga att jag tyckte att de andra inte var tillräckligt engagerade och intresserade, det kändes helt enkelt inte speciellt kul. Dessutom blev vi av med vår replokal, pga diverse tråkigheter, och ingen av oss kände sig väl sådär jätte motiverad att leta efter en ny lokal.

Varför har ni tackat nej till så mycke spelningar?
— Av flera orsaker: Jag opererade bort halsmandlarna i början av november och som alla säkert förstår så går det inte att sjunga direkt efter en sån operation. En annan anledning var att jag, Patrik och Rickard mixade plattan i slutet av december-början av januari. Det finns säkert folk som tycker att vi är diviga som tackar nej till spelningar, men det är ju så idiotiskt att det inte ens är värt att kommentera. Vi tar så mycke spelningar vi kan, och är glada för varje erbjudande vi får.

Är era texter influerade av punktexter?
— Både ja och nej. Våra texter handlar ofta om sociala orättvisor så som apartheid, krig osv och det är väl kanske typiskt för många punkgrupper, men samtidigt är de skrivna på ett annorlunda sätt. Där punktexterna ofta är rakt på sak, pang på rödbetan, så är våra kanske lite mer genomtänkta, om du förstår vad jag menar.

Vad skulle vara en dröm/mardröm för dej?
— Drömmen är att kunna leva på musiken och slippa jobba. En sak som jag fruktar mer än Samantha Fox vänstra lilltå är att Jörgen Sigfridsson en dag ska ställa sej på en scen och sjunga! Ibland när jag tänker på det för mycket brukar jag lägga mej på sängen och bara skrika. Sånt skrämmer mej förstår du!

SLUT!

Patrik Sporrong
Bysmedsvägen 29
740 30 BJÖRKLINGE
SWEDEN