Det här är nog utan tvekan det bästa utav dom nya speed och thrash banden i Sverige, för tillfället. Med deras vansinnigt bra techno thrash är det svårt att säga annat än: KANONBRA! Deras första demo “FROZEN SOUL” är en liten uppvisning hur äkta speed ska spelas, väldigt mycke i stil med bay-area banden men vissa stunder även bättre! Dom har även släppt en andra demo som jag inte har hört ännu men jag tror att jag hinner höra den innan zinet är klart så titta på taperecensionerna så bör det finnas en recension där. Deras historia vet jag inget om men det är väl egentligen rätt ointressant, det ända ja kan säga är väl att dom är ifrån Nyköping och sättningen är för närvarande:
Uffe PETTERSSON — Sång 21 år
Zebba KARLSSON — Kompgura 21 år
Steffe KARLSSON — Trummor 18 år
Nicke ANDERSSON — Bas 21 år
Staffe KARLSSON — sologura 18 år
Det va väl allt jag hade att bjuda på som liten inledning, låt oss nu dyka in i den mycket spännande intervjun med Uffe!

Jag måste säga att ni verkar ganska inspirerade av band typ: EXODUS, METALLICA, TESTAMENT, har du någon kommentar?
— Det stämmer nog ganska bra, vi är jävligt inspirerade av bay-area thrashen, band som just TESTAMENT, EXODUS, VIOLENCE, FORBIDDEN. Men vi försöker ändå att inte kopiera något av bay-area banden, utan i stället vara som en blandning av allihop.

Varifrån får du inspiration när du skriver texter, och vad handlar dom om? T.ex vad handlar kanonlåten “Frozen soul” om (titelspåret på demon /red)?
— Texterna brukar jag ofta basera på noveller av HP Lovecraft, Edgar Allan Poe och Robert W Senice. Men även världen runtomkring inspirerar, t.ex kärnvapen frågan och ett ev. 3;dje världskrig, den så kallade “TERROR BALANSEN” mm.
Frozen soul är baserad på en videofilm faktiskt! Den heter “Chiller” (Ops! smygreklam, usch /Red) på engelska och handlar om en snubbe som har en obotlig sjukdom och fryses ned av sina rika föräldrar i hopp om att fixa fram ett botemedel. Men frysaggregatet pajar och han vaknar upp men hans själ har blivit kvar på “andra sidan” och sen röjer han loss lite. Texten är skriven i jag form, dvs från snubbens synvinkel.

Har ni raggat upp nå nya låtar till en ev. kommando demo + om ni har hört något från något skivbolag om ett kontakt?
— Vi har precis varit i studion och lirat in en ny demo, den innehåller 4 låtar: THE CROSS OF TORMENTION, FINAL HOLOCAUST, ANCIENT TERROR & INNER DEVASTATION.
Vi höll på i 13 tim. inkl. mix. Personlig kommentar till den nya demon: Bättre ljud, bättre låtar (Måste vara underbar /RED). Master tapen ligger för tillfället i Stockholm för kopiering vi släpper demon så fort det är färdigt. (Den borde vara klar nu /red). Några skivbolag har vi däremot inte hört något ifrån, hoppas att det kommer! OBS demon kommer att heta THE CROSS OF TORMENTION, vi kommer även att sälja T-shirts med rygg & mag tryck, Pris 50-60:-

Har ni haft många spelningar + har ni några på gång?
— Vi har gjort 4-5 gigs, det har väl varit 100-150 pers i snitt, ett jävla röj — skitkul.

Har ni fått nå brev från utlandet och hur har den allmänna reaktionen varit?
— Vi har faktiskt fått en hel del brev från utlandet. Bl.a från USA, Brasilien, Canada, Japan, Italien, Chile och hela Skandinavien m.fl. Reaktionerna hur varit över förväntan. Alla underground zines vi har skickat till har tyckt att demon är jävligt bra och det är förbannat häftigt tycker vi givetvis. Det är zines som: Blackthorne, Morbid mag, Wild Rag, Gray Matter m.fl.

Titta tillbaka på 1988, något du skulle vilja ändra på?
— Nej, inget konkret för tillfället. Men skulle man tänka till finns det säkert något att nämna, men det är ju bara skitgrejer så att 88 var faktiskt ett bra år anser jag!

Vad skulle du göra om du fick 5 fria minuter på TV?
— En 5 minuters dokumentär om thrashen i Sverige, den behöver lite uppmärksamhet med tanke på att det bl.a finns en hel del bra band här som ICE AGE, CANDLEMASS (thrash? /RED)

Något att tillägga?
— Ja, kul att vara med i FLOTZILLA. Underground tidningar behövs verkligen!! Sedan skulle vi vilja framföra ett tack till Robban Becirovic på Radio Power Hour i Norrköping för allt han har fixat åt oss!

Tack till dej Uffe för intervjun, alla som läser detta bör naturligtvis köpa demon (nya och gamla) 30:- per styck, dyrt men väl värt!!!

MEZZROW
c/o Uffe Pettersson
Linnévägen 15 F
611 56 Nyköping
SWEDEN