En dag för några månader sedan – då solen stod som högst och välvilligt utstrålade sin fuktiga hetta – damp ett fyrkantigt paket ned på redaktionen. När jag öppnat det fann jag förvånansvärt nog också en FYRKANTIG EP med namnet “Reflexions”.
Bakom produktionen låg fem Blekinge-kisar: Kenta Svensson – trummor, Pelle Thuresson – sång, Kjell Jakobsson – gitarr, Janne Stark – gitarr och Kent Eriksson – bas – eller som de hellre vill kalla sig – OVERDRIVE!
Imponerad av den lättlyssnade, melodiösa hårdrock de framförde beslöt jag mig för att ta reda på mer. Ett brev och några dagar senare visste jag mer!

Självfinansierad EP

Bl.a att de började spela ihop för ca två år sedan efter något som de trodde bara skulle bli ett “engånqsjam”. Förvånade över hur bra det lät slog man sig ihop på allvar och började köra hårt. Dessförinnan spelade Kenta och Janne med i Karlshamns gamla “kultband” OCEAN och Kent, Pelle och Kjell i ett annat band kallat PARADIZE.
I oktober 1981 tyckte man det var dags att försöka få sitt goda namn spritt och man kom då snart fram till att en EP var den bästa lösningen. Naturligtvis måste man finansiera den själva vilket inte betydde lite. “Det var inget annat att göra än att satsa skjortan!” skriver Kenta.
Fram till november kämpade man i “Studio Blekinge” för att fä klart “Reflexions” och när det äntligen var dags för slutklämmen kontaktade man ingen mindre än LASSE WELLANDER. Med honom till hjälp kunde gruppen avsluta inspelningarna i en betydligt mer avancerad studio.
De 600 ex skivan trycktes upp i försvann förvånansvärt snabbt och gav bandet en bra push framåt. Så bra att PLANET RECORDS lovat att distribuera plattan och släppa den liver hela landet i höst.

Intresse utomlands

“Men ska sanningen fram”, menar de, “så är intresset större utomlands!”
Förhandlingar med NEAT RECORDS och VIRGIN RECORDS pågår men ännu vill de inget avslöja. Dessutom, att döma av den brevskörd de fått, är “Reflexions” ett populärt alster bland “hårdrock-kännare” i både Belgien och Holland, ja, .t.o.m till HAWAII har deras namn nått.
VILKA BAND LYSSNAR DESSA “SVEDALARE” PÅ SJÄLVA?
Ja, det varierar ganska mycket. Bland topparna kan nämnas Y&T, WRABIT, John Wait (Babys), Iron Maiden och – MOZART!
Någon direkt turné har de inte varit ute på ännu utan spelningsantalet varierar från månad till månad.
I maj -82 var det meningen att TYGERS OF PAN TANG skulle gjort en Sverigeturné där Overdrive skulle fått vara förband. Men tyvärr blev det, av någon anledning, ingen turné. Tygers var dock här under sommaren på en festival där också Overdrive spelade vilket gav dem en chans att åtminstone få TRÄFFA dem! Där ska sägas att relationerna inför framtiden verkar mycket lovande!
Så – blir det som de hoppas på får England se upp. Lilla Svedala är redo att sticka upp nosen!