Ett av dom mest cp-igaste banden idag är denna grupp. Deras cd Disharmonization är bland det mest disharmoniska jag hört, men ändå jäääävligt skön. Inget parti liknar det andra och det är en fruktansvärd skillnad på CARBONIZED idag än för typ 3-4 år sedan. Rekommenderar djupt allt man gjort, och trots att man var ett av dom första dödsbanden så har man inte blivit så kända först för nåt år sen, men nu har väl alla hört talas om detta band och dom är verkligen värda all uppmärksamhet för att göra vad dom själva känner för. Okej Lasse låt se vad du säger på frågorna.

TILL EN BÖRJAN DÅ, BAKGRUNDSHISTORIA. ÄH BERÄTTA LITE OM KONTRAKTET PÅ FOUNDATION ISTÄLLET!
Jo, det är väl så att dom andra 2 medlemmarna lirade med sitt hårdrocksband THERION i Holland på någon kort turné, då träffade dem Mark, bossen på Foundation 2000, efter lite övertalning blev Mark inne på att släppa oss på hans bolag. Än så länge har det varit jävligt lyckat. Först var kontraktet “bara” på en skiva, men det blev ytterligare en.

VARFÖR DENNA ENORMA FÖRÄNDRING MELLAN DOM BÅDA PLATTORNA? VAR DET MENAT ATT DET SKULLE BLI SÅ ORIGINELLT OCH PSYCHO FRÅN BÖRJAN?
Jag vet inte riktigt, men jag tror att det har med att Piotr började lira trummor med CARBONIZED i tidiga -90. För innan det så hade jag och Piotr + bassisten i ROBOTS Peter ett psychedeliskt band “Swedish Disharmonic Orgasm” i slutet på 80-talet och eftersom Christoffer oxå var inne på att lira “sjukt” så kändes det naturligt och så gjorde vi Disharmonization inspelningen.

HUR LÅTER DÅ DET NYARE MATERIALET JÄMFÖRT MED DISHARMONIZATION? OCH NÄR KOMMER DÅ NÄSTA ALSTER?
Ja, inte fan har det blivit rakare och mer lättlyssnat (härligt /red). Det är nog en aning värre nu, alltså mer psychopatiskt. Det e bara så att vi gillar att lira som vi gör, som då många säger att vi måste vara sjuka i huvudet, i alla fall så ska nästa CD komma ut nästa vår.

VARFÖR LIRAR NI IN PLATTAN I MONTEZUMA, FÖR ATT SEDAN ÅKA TILL HOLLAND OCH MIXA?
Mark på Foundation 2000 vill så jävla gärna vara med och mixa nästa skiva, så han har kontakter med Holländska studios som har samma rullband som Montezuma, och studios i NL är oxå billigare än Montezuma. Så det lär bli intressant.

EFTERSOM DET ÄR SÅ MÅNGA CP-PRYLAR MED I ERA LÅTAR SÅ BLIR DET JU TEKNISKT ATT LIRA, MEN VAD JAG HAR FÖRSTÅTT REPAR NI YTTERST SÄLLAN, HUR KOMMER DET SIG?
Nä vi repar inte så jävla ofta. Det är att när vi repar så är det väldigt intensivt med typ 5 dar i veckan, speciellt då några veckor före en inspelning.

NI LADE JU AV ATT SPELA LIVE FÖR ETT ANTAL ÅR SEDAN, ÄR DET EJ AKTUELLT ATT GÖRA NÅN ENSTAKA SPELNING?
Vi har tänkt på det, men med bara tre man som vi är så blir det svårt med tanke på alla sjuka effekter vi har, men vi försöker komma på nån lösning och när vi väl lirar live så ska det bli nån hjärnsjuk grej på scen med.

DU HAR JU LAGT AV MED ROBOTS NU, HADE DU INTE TID ELLER?
Jag fick faktiskt inte vara med pga runt den tiden så turnerade ENTOMBED väldigt mycket, och ROBOTS skulle bli ett sur seriöst band som dom nu är så en medlem som aldrig var hemma gick ju inte.

“NYA” ENTOMBED HAR JU BLIVIT EN BESVIKELSE FÖR MÅNGA, OCH EN ÖVERRASKNING FÖR MÅNGA, KOMMER ERAT NYA MATERIAL ATT GÅ I SAMMA STUK?
ENTOMBEDs nya material går i typ samma stuk som plattan Wolverine blues, av de fem nya låtar vi har klara så är några av dem även tyngre.

NI HAR JU ÄVEN BYTT SKIVBOLAG, VARFÖR LÄMNADE NI EARACHE, OCH ÄR KONTRAKTET MED COLOMBIA SCHYSST?
Vi är fortfarande på Earache. Colombia har köpt upp oss (och CATHEDRAL) i Nord Amerika. Vi har fortfarande en skiva att lira in på Earache innan vi kan få ett nytt kontrakt. (Jaha, det var så det låg till /red)

VILKA ÄR BRAIN DAMAGE?
BRAIN DAMAGE! Jo det e Grand master B-sidan Noise n’ grind kult lirarn Rugges noisecore band som han har med en cool snubbe “Dudde”. (Tja Dudde /red) Dom lirar in nån mini-lp på min portastudio. Det va jävligt kul. Huvet va som en trummaskin som malde ihärdigt på tempo 250 beat, fast bäst var samplingarna — dammsugare (det mest avancerade grindcore instrumentet ever (Hähäha /red)) och toalettspolningar!!!!

HUR LÄNGE TAR DET ATT GÖRA EN CARBONIZED LÅT? OCH ÄR MÅLET ATT GÖRA BARA PSYCHO GREJER ISTÄLLET FÖR PÅ KÄNSLA?
En låt för CARBONIZED brukar ta en till två repningar. Va? Vi får fram den känsla vi vill ha, den här hjärnskrynklande och tåsprängande “disharmoniska vinrationerna”. På dom nya låtarna sjunger Piotr med sin Danzig/Ozzy/Biaffra stämma mycket på “känsla”. Man behöver inte lira aggressivt för att folk ska bli aggressiva eller hur Bajs-Karlén less, hehe!

NI (ENTOMBED) BLEV JU MORDHOTADE I NORGE AV SMÅBARNEN, BERÄTTA! OCH HUR KÄNNS DET NÄR DOM ANTINGEN ÄR DÖDA ELLER SITTER PÅ KÅKEN?
He he, säg nån som inte blev mordhotad förra året. Det va liksom trendigt, va man inte mordhotad va man inte hype liksom. Nä för fan, jag ger blanka fan i va norrmän har för sig nu förtiden, men det e jävligt sjukt & tråkigt att det har spårat ut som det har gjort.

VAD ÄR DIN ÅSIKT OM FOLK SOM BOJKOTTAR BAND PGA DERAS ATTITYDER SOM TEX: ULTIMA THULE, BURZUM ETC? DET ÄR VÄL MUSIKEN MAN SKA GÅ EFTER?

Jo, självklart är det musiken som alltid ska gå först, men det finns ju folk som ska bry sig så jävla mycket om vad andra människor står för eller är, precis som vårat förmyndarsamhälle. (Ja, helt rätt. Förresten en kul grej, när band säger att dom är satanister så tror ju ingen på dom, men när band säger att dom inte är rasister så tror folk inte på dom heller, deras sätt att tänka kan ju jämföras med att den som inte tycker som jag är dum i huvet.) Man får tydligen inte ha sin egen åsikt längre.

JA, SÅ HAR JAG INGA FLER FRÅGOR ATT ERBJUDA SÅ DU FÅR VÄL AVSLUTA PÅ ETT SNYGGT SÄTT!
Jo för fan, tackar för intervjun. Bajen, bärs och rakade brudar (Ja, där satt den /red) Billig fylla = lyssna på nya CARBONIZED i nyktert tillstånd! Vi syns.

Jorå det gör vi. Får väl tacka så mycket för schyssta svar. Alla läsare! Kolla upp nya CARBONIZED omgående. Tja!