The Kid bildades 2001 och består av Mary-Anne, Patrik och Frida. Bortsett från de två cd-r demo som släpptes i England år 2002/2003 har bandet släppt singeln Baton Rouge på Dolores. För en tid sedan släpptes cd-ep:n Pas de chance, på nystartade bolaget Luego Fuego, med tre låtar samt två remixer av vännerna Jens Hellqvist från Strip Music och Jimmy Monell från April Tears.
Det fullkomligt sprakar om detta Göteborgsband som snart är albumaktuellt.
— Vi har mest varit ett liveband på ont och gott, berättar medlemmarna i The Kid. Vi åkte med som förband åt Broder Daniel på deras turné, men hälften av gigen ställdes in då Henrik Berggren i BD blev sjuk. Annars är vi väldigt stolta över vår spelning med Stereo Total. Sen har vissa klubbspelningar gått bra eller varit väldigt roliga, det är ju det där med att ge sig ut på äventyr som är det viktigaste med The kid.

Vad är essensen av er musik?
— Vi gör musik som är inspirerad av de band vi älskar. Vi försöker ge samma kick och samma eufori med vår musik som den vi inspirerats av. Vi vill driva det genom maximalism, kaos, dans och politik. Texterna är ofta pretentiöst självbiografiska, men med en humoristisk självinsikt som avdramatiserar allvaret. Ämnena som tas upp är oftast kärlek, hat, och hyllningar till normbrytande beteende. Vi älskar de äventyr vi utsätter oss för genom vår musik, att åka ut på spelningar, repa och allt vad det innebär. Det berikar oss och gör våra liv spännande.

Vilka är då förebilderna som inspirerat er?
— Ungefär hälften av vår vakna tid ägnar vi oss åt att lyssna på musik och de gemensamma nämnarna är anglosaxisk pop och tysk synt. Våra husgudar i urval skulle kunna vara Le Tigre, New Order, Morrissey, Joy Division, Stone Roses och DAF. Sen finns hela den svenska new wave scenen med helt fantastiska band som Tant Strul, Reeperbahn, William, Lustans Lakejer och Noice.

Vad har ni för framtidsplaner och spelningar under sommaren?
— Vi kommer snart börja inspelningen av vårt debutalbum som vi hoppas ska släppas i början av hösten. Vem eller vilket skivbolag som kommer att släppa det vet vi inte ännu, men vi har en del bolag som är intresserade. Sedan kommer vi att göra ett par spelningar bl.a. på Arvikafestivalen och i England.
The Kid går att bokas via Beatagency. Pas de chance ep:n och albumet finns att beställa bl.a. genom Delicious Goldfish Records: www.dgr.se