The Bright And Shiny ger världen sitt debutalbum I’ve Got Love. Bandet består av medlemmarna Håkan och Lisa Ängquist, Tomas Isberg och Christoffer Lindström. Bandet bildades 2002 och har tidigare gett ut ep:n Turn It On och singeln Hasta La Victoria Siempre. Alla utgivna på det egna bolaget Elektrofuzz.

Hur startade det hela?
— I Enköping, där vi ursprungligen kommer ifrån, skulle en kille starta skivbolag och ge ut en samling. Vi bad att få vara med. Han sa ja och vi bildades, berättar Håkan och Lisa.

Bandet har spenderat över ett år i en källarlokal i Solna och spelat in debutalbumet I’ve Got Love med hjälp av en Amiga 500, en 8-kanal porta, gitarrer, bas och en armada av vintagesynthar.
Debutalbumet är en skiva om strukturer, att se igenom, ifrågasätta och rasera dem, men även att bygga nytt…

Är ni verkligen “bright and shiny”?
— Det kändes så 2002 när vi startade bandet. Det låg ett omfattande retrospektiv över allt som gavs ut, eller allt som hördes i kommersiella sammanhang. Ny rock som lät som gammal rock och elektronisk musik som lät som new wave och synth som givits ut hur många gånger som helst. Vi ville ta oss in i synthpopen och avliva liket en gång för alla — gå in med andra influenser, ett annat perspektiv. Man kan säga att vi bildades efter att ha bevittnat en video med Bobby om man säger så. Det låter kanske naivt och manifestartat, men så är det väl alltid när man startar upp något nytt och inte har något perspektiv på det man gör. Vi har dock inga ambitioner att låta som något annat band. Nu har vi insett att vi själva är en produkt av sin historia.
— Vårt namn handlar inte om glättighet eller yta. Det är hämtat från ett Andy Warhol-citat som handlar om naturlighet kontra det artificiella, om var det ena börjar och det andra slutar. Om strukturer och konventioner. Det är något som intresserar oss och som vi skriver mycket om, ett stående inslag i texterna.

Sverige som musikscen?
— Musikklimatet lever och mår bättre än på länge, men det blir ofta mindre grupperingar. Vi känner oss inte som en del av något större än Elektrofuzz-kollektivet. Det känns som att det finns mycket större och starkare, mer enhetliga scener i Göteborg eller Malmö till exempel. Det kanske bara är vi som inte hittat hem i den här stan än, vem vet.