Tre år har gått, fem europaturnéer och över 200 spelningar har avverkats sedan Logh släppte sin första platta och till platta nummer tre har de verkligen tagit skapandet till en helt ny nivå.
Efter en till synes oändlig sommar där replokalen sällan tystnade gick Logh till slut in i studio Gröndahl tillsammans med Pelle Gunnerfeldt (The Hives, Sahara Hotnights etc) den 26 september, 2004 och på sisådär 10 timmar (inklusive en kort lunchrast) spelade de in senaste albumet A Sunset Panorama. För att föreviga detta speciella tillfälle på alla tänkbara sätt filmades också inspelningen med fem kameror med surroundljud. A Sunset Panorama innehåller med andra ord både en CD med den stereomixade inspelningen och en DVD där man kan följa hela inspelningsförloppet.

Skivomslaget är gjort av den amerikanske artisten Stephen O’Malley som bl a gjort en del av illustrationerna och layouten till “The Da Vinci Code”, som lagt ner hela sin själ för att få till ett omslag som kan bära upp den gedigna samlingen av låtar.
För att följa upp skivsläppet ger sig Logh ut på sin mest omfattande turné hittills. Det hela inleddes i februari med en 2-veckors turné i Storbritannien. Därefter har det rullat på. Tre veckor i Sverige är avverkade och just nu befinner sig bandet på en sex-veckors europaturné som inkluderar hela 18 länder.
I maj blandar de Skandinavienspelningar med festivaler nere på kontinenten och när festivalsommaren börjar gå mot sitt slut står Japan och USA på tur.

Logh bildades 1998 och består av bandmedlemmarna Mathias Oldén, Mattias Friberg, Jens Hellgren och Marco Hildén. Deras kritikerhyllade debutalbum Every Time A Bell Rings, An Angel Gets His Wings kom 2002 och uppföljaren 2003 heter The Raging Sun (samtliga på Bad Taste Records).
Daniel Åkerlind snackade med killarna på ett fik i huvudstaden under en hektisk tid då det fortfarande föll snö på marken och våren stod för dörren.

Ni är ganska gamla på musikscenen och det här är ert tredje album. Hur tycker ni det skiljer sig från de övriga?
— De tidigare albumen var lite spretiga, taggiga, råa och ofokuserade medan A Sunset Panorama är mer homogen och lugnare i stämningen, berättar sångaren i Logh, Mattias Friberg, och rör ned grädden i den varma chokladkoppen.
— Vi försöker att skapa utrymme i våra låtar och låta stämningen, den rena känslan, framträda för att skapa en glödande atmosfär. Ljudbilden på senaste albumet är tätare och mer sammanvävd än tidigare. Målsättningen är att göra ett album som håller hela vägen.
— Det var en rolig men ganska hysterisk utmaning att spela in låtarna till senaste albumet. Vi repeterade som galningar i ett halvår och i höstas gick vi in i Studio Gröndahl tillsammans med producenten Pelle Gunnerfeldt (Fireside m.m.) och spelade in alla låtarna på albumet under tio timmar i sträck! Hela inspelningen dokumenterades av en kamera och denna film finns på en medföljande dvd i tvättäkta 5.1 surroundljud.

Dvd:n innehåller inspelningen av alla tolv låtarna som finns med på albumet vilket ger möjligheten att antingen se låtarna uppföras live eller så kan man lyssna på låtarna på cd:n.
— Det känns verkligen som det bästa albumet vi har gjort — vi är himmelskt nöjda med plattan. Det känns som att vi har överträffat oss själva! Det var dessutom en en märkvärdig och händelserik dag då vi spelade in alla tolv låtarna och dvd-dokumentären — en unik upplevelse, berättar Mattias Friberg.

Ni har en ganska stor och trogen publik?
— Vi har spelat mycket live på scener runt om i Sverige och Skandinavien så vi har byggt upp en trogen skara fans. Vi har har gjort sex stycken europaturnéer hitintills och älskar att spela live. Det får oss att leva — och leva ut!

Låtarna spelades in live i studion, för att öka dynamiken och närvarokänslan på albumet. Det kändes annorlunda än att spela inför en publik, men närvaron och äktheten fanns bland oss då vi nådde mållinjen. Vi hade förberett oss som galningar i evigheter och repat in varje låt så att den satt i ryggmärgen. När allting var över efter tio timmar så blev det en märkligt tom känsla, nästan som ett vakuum. Det var en häftig och underlig upplevelse.