Tiger Lou är Rasmus Kellerman tidigare medlem i Music By Em. Spåren sen tiden med Music By Em är klara eftersom stora delar av gruppen var just Rasmus och hans texter. Det största kännetecknet och begåvningen finns i hans röst som rymmer så mycket att man spricker.
Är du svag för klangfulla och klockrena stämmor med djup som hos “stora sångare” som Jeff Buckley och Mark Kozelek borde Tiger Lou finnas i din värld. Så här beskriver Rasmus sig själv med tre meningar;
— 21 år och oxe och i behov av terapi. Tycker om musik, min flicka, film, form, och min familj. Pendlar mellan London och Stockholm och har lite svårt för att vakna ibland.

Hur känns livet efter Music By Em och hur känns det att få ge ut egen vinyl-ep på liten oberoende skivetikett?
— Jag frågade min vän Emil om han ville släppa en sjua och han jublade till. Livet efter Em är väl som man kunde förvänta sig. De forna medlemmarna har fullständigt tagit avstånd ifrån mig och har säkerligen raderat mig ur sina mobiltelefoner och adressböcker. Det gör mig ont men jag kan inte tvinga någon att gilla mig. Det är deras förlust. Min med i och för sig. Det är kuk och fitta egentligen. Men jag är kär och gör bättre musik än någonsin så jag är helt okej. Fast min hund tappar tänder nästan varje dag och har fått gråstarr. Hon är på upphällning. Dessvärre. Jag fick en lillebror i somras också. Det finns bra saker i mitt liv. Det insisterar jag på.

Är det “hemmahosdejfest” på skivomslaget?
— Ingen fest, det är en sommardag i London. Rom, chips och några omgångar poker. Jag, min flickvän samt fotografen Ulrika som spelade klaviatur i Em en gång i tiden. Vi var på vårt rum från solens aldrig sinande värme. En fin bild tycker jag. Det var en bra dag. En fin stund.

Vad lyssnar du på helst själv?
— Alldeles för mycket. Just nu på Brothomstates färska skiva Claro. Det är en finsk pojke som gör helt otroligt bra knastrig och rytmisk musik. Josh Davis och Richard D James är två personer vars musik jag alltid älskar. Samt Brian Eno, Gregg Dulli, Autechre, The Dylan Group, Gillian Welch, Dj Krush, Ida, Björk, Photek och allt annat däremellan.

Hur gick din senaste livespelning?
— Min senaste spelning var på Softore. Min senaste och enda. Responsen var som den brukar. En del folk applåderar efter låtarna och vissa pratar under dem. Jag spelade dock en låt som fick dem att bli tysta. Det var en kool känsla.

Något du vill tillägga?
— Tiger Lou är mitt lilla projekt. Jag har också ett stort. Det heter Araki och är den bästa musik som jag någonsin gjort. Det kommer en skiva innan sommaren. Det lovar jag. Kanske också med Tiger Lou.