Det har blivit ett antal rader om Stockholmsbandet Livid i ettnollett nu — i demo-sammanhang. Nu släpper de sin debutskiva på ett litet, entusiastiskt skivbolag I sin hemstad och nu väntar världen!
Sångerskan Cintia Acosta Vera och Kim Blomkvist vill gärna berätta om sig själva och sin musik.

Livid bildades för 5 år sedan, den dåvarande sättningen var lite annorlunda. Håkan Eklund på gitarr, Kim och Cintia har varit med sedan starten. Bandet spelade in ett par demokassetter och bytte lite medlemmar innan den nuvarande sättningen var komplett. Nu har Livid fått tillökning i form av den nya medlemmen Nathaniel Morris som spelar hammondorgel och rhodes vilket ger bandets ljudbild ännu större omfång och dynamik. Med i gruppen — som i sin helhet består av sex medlemmar — är dessutom Emil Hedman på trummor.
I december förra året gick bandet in för att spela in låtmaterial till sin planerade debutskiva och det blev till slut nio låtar. Några av dessa resulterade i en den nu aktuella 7″-ep’n på Moonkrack Recordings.
Efter detta har det runnit en del vatten under broarna och när Livid Uppträdde på klubben Softore, på Söder i Stockholm, tillsammans med Neil Armstrong var stämningen precis så avslappnad och eftertänksam som man kunde önska sig. Publiken lyssnade koncentrerat och och respektfullt. Det liknade mer en andaktsstund där de djupt religiösa var just Livid. Samma stämning kunde uppnås när de uppträdde på klubben Hellmuth i mars i år.

Jag undrar förstås om de är nöjda med sin skiva som precis har kommit.
— Vi är mycket nöjda, men det finns såklart småsaker så här i efterhand som man kanske skulle vilja ändra på.
— Samarbetet med Moonkrack har dessutom gått jättebra och båda parter är väldigt nöjda. Det finns planer på att släppa en fullängds-cd till hösten.

Vad lyssnar ni helst på för musik?
— Några favoriter är Velvet Underground, Nico, Bob Dylan, Red House Painters, Dot Allison, Tindersticks, Johnny Cash, Townes Van Zandt, Lou Reed, Nick Cave, Will Oldham, Nick Drake och Mazzy Star.

Vad tyckte ni om Mazzy Stars besök på Södra Teatern/Kägelbanan vid Mosebacke i Stockholm i slutet av maj?
— Vi var där och kollade och det var en stor besvikelse! Dom verkade inte ha repat överhuvudtaget och stundtals lät det riktigt illa.

Vad händer med er härnäst?
— Vi kommer att fortsätta att skriva nytt material till fullängdsskivan som planeras till hösten och vi kommer att försöka spela ute så mycket som möjligt. Snart kommer även vår hemsida ligga ute som intresserade kan gå in på: www.livid.nu