THE PANTHERS
1964-66
(Garageland/Border, GRCD 033)

LEA RIDERS GROUP
The Forgotten Generation
(Garageland/Border, GRCD 032)

Trevligt med återutgivningar. Speciellt trevligt är det om de är snyggt förpackade och ljudmässigt bra. Garageland lyckas nästan lika bra som de likasinnade skivbolagen i England och USA. Däremot är det svårt att sätta emot de riktigt stora och de riktigt rika bolagen som satsar på lyxiga boxar med tjocka booklets och remastrat material — här ligger Garageland i lä. Initiativet är dock gott, och de gör ju en kulturgärning i och med detta. Bolaget har tidigare släppt en återutgiven skiva med svenska 60-talsbandet Friends och nu har turen kommit till Lea Riders Och The Panthers. Två underskattade band som under 80-talet fick en liten renässans i samband med “den andra garagevågen”.
Vi har redan mött giganterna Tages, Hep Stars och Shanes och de något mindre kända The Namelosers och Lee-Kings på cd. The Panthers och Lea Riders går in bland de mindre kända gängens armé.
För sin tid var detta mycket fräckt — idag är det mindre fräckt men desto charmigare OCH enligt mig som inte upplevde denna epok — kul!
Två förträffliga re-releaser denna gång på cd.