SUPERHEROES
Dancing Casanova
(Crunchy Frog/Voices Of Wonder, FROG 011-2)

Jag har förstått att dessa unga danskar redan är ganska populära i sitt hemland och nu ska övriga världen erövras. Återstår att se hur det går. Det är ite svårt att förutspå hur det ska gå i Sverige. Nåväl, de flesta spåren är inspelade i Tambourine-studion och det hörs att vissa av banden som förknippas med denna studio varit stora förebilder. Inledande I Touched Her Legs påminner mycket om The Mopeds och Ray Wonder. I flera andra spår är det Eggstone som är den tydligaste referenspunkten. Man kan syssla med ännu mer namedropping, om man så vill. Inslagen av 80-tals-synth gör att man tänker på Superswirls och landsmännen i LudoX. Ett par refränger låter väldigt likt The Smiths och i låten Another Day finns en oväntad tempoväxling som för mina tankar till brittiska The Delgados.
Tyvärr har väl Superheroes inte fullt ut lyckats blanda samman allt detta till ett eget sound, utan skivan känns lite splittrad och osammanhängande. Blott 16-årige (!) Thomas Troelsen sjunger med en röst som är lite omogen men ändå känslosam.
Småtrevlig pop med melodier som sitter fast i huvudet även efter det att skivan lämnat cd-spelaren, vilket är nog så viktigt.

Betyg: 3/5 (cool)