FIDGET
Glad To Be Your Enemy
(Silence/MNW Distribution, SRSCD 4745)

Efter diverse skivbolagsstrul har Göteborgska Fidget landat i de mörka, men förmodligen ganska mysiga, Värmlandsskogarna, och jag tycker de passar rätt bra i Silence-familjen. En karismatisk individ vid sångmicken, märkliga ackordsföljder, småskumma synthljud — visst låter det som en beskrivning som passar in på åtminstone ett par andra Silence-band? Därmed inte sagt att Fidget är kopior, de är i allra högsta grad ett originellt band. Här handlar det om speedad, skruvad rock i Sick Of You, vacker och avskalad känslosamhet i Sweettalker och någorlunda normal gitarrpop i We Can Go Far.
Jag har ingen förståelse för dem som retar sig på Nina Natris sätt att sjunga. Hur kan man tycka illa om någon som låter som en korsning mellan Björk och Jakob Hellman och som dessutom sjunger så självsäkert kaxiga texter? Fast det ska väl också medges att det hörs att Fidget och producent Heinz Liljedahl lagt ner mycket jobb på att få sången att låta bra här.
Fidget är ett av Sveriges intressantaste band och de gör musik för oss som tycker musik ofta blir ännu intressantare om det finns vassa taggar och kanter som sticker ut från den. Nu ser jag bara fram emot den där ep:n med covers på gamla synthlåtar som jag hört lösa rykten om att bandet planerar göra?
Betyg: 4/5 (Helt OK)