NOVELLE
Love Song
(Harry Lime/Border, HLR 972-2)
cd-ep

Mycket tack vare vår porträtterade popentusiast Roger Gunnarsson så har den trevliga Sarah Records-influerade mespoppen fortlevt i lilla Svedala. Hans skivlabel Dorian, håller till viss del, liv i denna genre. Novelle, en av Rogers poporkestrar försöker att göra detsamma.
Novelle är ett samarbete med sångerskan Annika Rolandsson och ett par inhoppade musiker från hemstaden Halmstad. Novelle är också mycket riktigt ett trevligt litet popband med de musikinriktade rötterna i främst England och “The Smithsonian sound“.
Det finns brister i Annikas sång, och det finns brister i arrangemangen, men det gör inget egentligen. Bristerna övervägs av idérikedomen, glädjen av att få spela in en skiva och de bräckliga kontra gulliga texterna. Texter som utstrålar en charm man bara hittar hos små orkestrar, som främst består av en pojke och en flicka i tjugoårsåldern som skriver om “pojke möter flicka”. Många känner nog igen sig i låtarna Love Song (näe, inte Simple Minds-covern /red.), Pretend You’re Breathing, Christmas Kills och The Things We Loved. Fortsätt å poppa!