Recept:
Blanda ihop en medicinflaska (Medicin Bottle) Luleåkille på 26 (Magnus) med en hyvens “standard”-gitarrist på 24 (Fredrik), en genialisk gitarrspelande shoppingfan på 26 (Christoffer), en DJ:ande alpinist på 26 (Petter) och en mer eller mindre impulsiv och idérik basist med konstnärliga anlag på 23 (Mats). Lägg till en stor skopa Red House Painters, två rejäla doser My Bloody Valentine och The Charlatans, och sist men inte minst en gnutta soul. Ja, se då har vi Granada samlat i en jätteskål med svängig rockmusik.
Stora delar av detta recept fick alla glada musikmänniskor uppleva på ettnollett-festen 1 februari i år på klubben Tuben, när Granada uppträdde live till mångas förtjusning.
Magnus Vikström är en av de drivande motorerna i Stockholmsgruppen Granada.

Jag ringer upp Luleåsonen Magnus, som sjunger, spelar gitarr och rockar tamburin i bandet, och undrar vad de håller på med just nu.
— Vi är i full färd med att spela in en ny demokassett. Vi har sju nya låtar, men kommer nog inte att spela in alla direkt. Antagligen så ska vi producera allt själva, berättar Magnus på telefonen från sitt jobb han har som elevskötare.

Hur låter det nya materialet i jämförelse med det ni gjort tidigare?
(Granada har tidigare gett ut en demokassett med tre låtar /red.)
— Första demokassetten var mer rak rock. Det nya materialet är svängigare och i viss mån lugnare, men det är också rockigt. Det gäller bara att göra melodi och text så att man får rysningar.

Vad lyssnar ni på mest för typ av musik?
— Jag och Christoffer (Gunrup) gillar Red House Painters och Mark Kozelek väldigt mycket. I övrigt är det blandat i gruppen. Allt från My Bloody Valentine och Teenage Fanclub till soul.

Hur är det att vara ett Stockholmsband?
— En del av spelningarna har varit väldigt uppskattade på några av scenerna i stan som Studion, Tuben, Universitetet, Cage Bar och bland andra Tre Backar.
— Enligt våra tre hardcorefans var vår bästa spelning på Cage Bar, småskrattar Magnus i telefonen…
Magnus tillägger:
— Stockholm är rätt bra som musikstad. Flera hitflyttade band är ju bra och det kommer mycket bra band på besök. Jag gillar främst Bear Quartet och Honey Is Cool. Dessutom gillar vi Big Architect In The Sky som vi repar tillsammans med.

Hur ser det ut med spelningar på festivalerna i sommar?
— Jag vet att vi har varit med i en gallring till Hultsfredsfestivalen till demoscenen som ska finnas där. Kanske blir vi med i sommar…

Och framtiden?
— Jag hoppas på vårt nya material, ett skivkontrakt och massor av bra spelningar, säger Magnus lite klichéartat!
— Jo, förresten, vi söker en ny keyboardist just nu!

Jag hoppas också på det nya materialet, en bra keyboardist och en nyinspelning av den utmärkta låten Dynamite Grounds. Granada förtjänar absolut ett skivkontrakt — och det på momangen!