CLOUDBERRY JAM
The Impossible Shuffle
(North Of No South/MNW distribution, NONSCD 61)
cd

Cloudberry Jam har aldrig fått något genombrott utanför Japan och det är lätt att inse varför. Till skillnad från The Cardigans som de jämförts med sedan de började spela, saknar de en Been It eller Lovefool. Trots att jag nu lyssnat genom plattan minst ett tiotal gånger och funnit den mycket tilltalande, har låtarna svårt att fastna ordentligt.
Jennie Medins mörka stämma är smakfull, likaväl som orgelljuden och blåsarrangemangen som strömmar genom ljudbilden. De försöker göra vit soulbestänkt cocktailpop. En jazzig hotellbarsanrättning som emellanåt är tillbakalutad och dämpad som i lugna Water och Let Me Know Way, men ibland tar de ett par steg ut bland åhörarna som i Do What I Wanna. Trevliga cocktails serveras också i Day After Day och Everything You Are där discokulan är närvarande och glittrar.
Det är synd att Cloudberry Jam saknar en refrängsnickare som kan sätta ihop ord och musik till den perfekta anrättningen. Ljudbilden är en smula överarbetad och de skulle tjäna på att renodla musiken något.
En Martini till tack. Idag är Martinin alltför grumlig. Nästa gång hoppas jag få den perfekt blandad garnerad med en oliv.

betyg: 4