ACETONE
Acetone
(Vapor/Warner, 9362 46818-2)
cd

Kaliforniens Acetone har under alla år sedan starten i slutet av 80-talet legat en bit bakom andra amerikanska musikpolare som Smog, Palace, Sparklehorse, Luna och t.ex Lambchop. Konkurrensen kan tyckas vara tuff, och förklaringen till deras sparsamma framgångar är givetvis också att de helt enkelt inte nått fram till en stor, trogen publik mycket på grund av sin relativt smala och skygga musikform.
De halvvuxna männen i Acetone flirtar med Neil Young, Graham Parsons och annan mer likriktad sydstats/countryrock. Lägg till deras karaktäristiska lo-fi-attityd, den lågmälda stämningen och turnerandet tillsammans med de suggestiva mästarna Spiritualized, och du får kanske en klarare bild över gruppens sound.
Sångaren, eller ska vi kanske säga, viskaren Richie Lee gör inte väsen av sig, vilket i och för sig kan vara skönt ibland, men här tynar det mesta bort till vaggande godnatt-visor. Texterna har kort sagt en tendens att försvinna.
Acetone kan sannolikt upplevas betydligt starkare live på en mindre klubbscen med svalt blåljus nära belägen en liten rökig och halvt sömnig bardisk med lätt berusade och loja barflugor i omgivningen.
En klunk Budweiser och… gäsp!

betyg: 2