Doolittle är bandet som fått stå till tjänst med att återuppliva popscenen i Malmö under det senaste året. Doolittle är också bandet som man med stolthet kan se som svenska arvtagare till “Smiths-soundet”, som så populärt har kommit till heders igen genom brittisk press och popgrupper som Gene. Doolittle är som alla förstått, inte ensamma om detta arv. Morrissey i all ära, men snubben har blivit tråkigare med åren, ytterst svårmodig och i det närmaste självmordsbenägen. Något svårmod eller någon tungsinthet märker man inte i Doolittles värld, som lyckas plocka fram de ljusaste och bästa bitarna från “Smiths-soundet”. Man blir lätt rörd av bandets smått sällsamma låttitel My Favourite Soap-opera som griper tag i ämnet såpoperor.

Kort om låten My Favourite Soap-opera;
— Låten har skrivits av Anders och borde väl egentligen ägnats åt hans egna intresse för detta. Låten borde nog ha haft titeln My Private Soap-opera.

Gruppens senaste tillskott, låten Sunshine (från demokassetten Wherever you think you are going) visar upp en annan sida av gruppen. En sida med mer gitarrer och tyngd i ljudbilden. Den senaste demo-kassetten Wherever You Think You Are Going är bandets första demo med komplett sättning.
— Det var kul att spela in den, men samtidigt så var det stressigt. Vi gjorde sammanlagt fem låtar på en helg, men vi är trots detta fullt nöjda, säger medlemmarna.

Kassetten består av en bild från Star Wars med Luke Skywalker och “den där lurviga jättehippien” i förarhytten, och bilden illustrerar att hastigheten borde ligga uppåt Warp 10 eller nåt sånt (som det ser ut när rymdskeppen uppnår en mycket hög hastighet bland stjärnorna där de bildar ljusa sträck. Fakta hämtat från: ettnollett space-fact-laboratory etablerat i Solna, Sverige, Europa, Världen, Kosmos…)

Hur är det på musikfronten i Malmö med omnejd just nu?
— Det finns många lovande popband just nu; Mutts, Cheavy och t.ex. Elevator Adam. Förutom Cardigans och Eggstone då.

Historiskt sett har ju Malmö och Skåne förknippats med ganska trist och sävlig musik. Hur ser ni på dess historia och betydelse?
— Vi tänker på Hasse Kvinnaböske, Östen med Rösten (Östen Warnebring?) och Kicki Danielsson. Inte att förglömma är Mikael Wiehes Sakta lägger båten ut från land, på Örkelljunga scoutkårs sommarläger 1978.

Doolittle avslöjar kortfattat att de gärna åker över till Köpenhamn på konserter. De är flitiga besökare av Roskildefestivalen, spelar TV-spel och tittar på TV och på video. Just nu lyssnar de helst på Terry Hall, Teenage Fanclub, Garbage och Tim Hardin. Vad beträffar bandets framtid så satsar de på spelningar under 1996 och de jobbar på ett par festivalspelningar till sommaren. Vi håller våra sinnen på helspänn.